Yapılan açıklamada, "Sakarya'nın Karasu ilçesinde, cankurtaranlık yapan Yusuf İslam Aygüneş direkten kopup yere savrulan elektrik telinin üzerine basması sonucu akıma kapılarak yaralandığını üzülerek öğrendik. Görüntülerini izlediğimiz vahim olay tedbirsizlik ve vurdumduymazlığın bizleri getireceği felaketlere bir örnektir. Yusuf İslam Aygüneş isimli vatandaşın kopan elektrik teline basması ve elektrik akımına kapılması sonucu gerçekleşen olay ve kopan elektrik teline o saate kadar müdahale edilmemesinin sebebleri araştırılmalı ve eğer bir suç var ise bir an önce suçu olan kişilerin cezalandırılması ve bir daha bu şekilde olayların gerçekleşmemesini temenni ediyoruz. Elektrik dağıtım şirketlerinin faaliyet konusu, elektrik dağıtım hizmetleri için yatırım programı kapsamında, yeni dağıtım tesisleri yapmak ve kapasite artışı sağlamak, mevcut şebekede ek tesisler yapmak, işletme bakım ve onarım çalışmalarını yapmak, bağlantı başvurularını değerlendirmek, elektrik tüketicileriyle bağlantı anlaşması yaparak hizmet vermek, tüketim sayaçlarından endeks okumak, aydınlatma çalışmalarını sürdürmek, elektrik dağıtımında sayaç değişim ve kalibrasyon işlemlerini yapmak, teknik ve teknik olmayan kayıplarla mücadele etmek, elektrik arızalarının, enerji kesinti süreleri ve sayılarının azaltılmasını, elektrik arzının sürekliliğini sağlamakla ilgili çalışmaları yürütmektir.
Kamu yararına çalışan odamızın Elektrik dağıtım şirketine konu ile ilgili soruları:
1-Elektrik telinin koptuğu bölgeye en son ne zaman bakım yapıldı , yapılan bakım zamanı yönetmelikte geçen süreye uygun mu?
2-Kopan tel ile ilgili dağıtım şirketine ihbar yapıldı mı? İhbar yapıldı ise günü ve saati nedir?
3-Bu türlü ölümle sonuçlanabilecek kazalara karşı elektrik dağıtım şirketi nasıl önlemler alıyor?
Meydana gelen olayın ölümle sonuçlanmaması bir nebze bizleri mutlu etsede , şehrimizde gün aşırı elektrik kazaları ile ilgili haberler duymak tedirgin etmektedir. Konu ile ilgili elektrik dağıtım şirketinin acilen gerekli önlemleri alması zaruridir.
ODA’mız tarafından izin verilmesi durumunda kaza mahallinde inceleme yapılarak eksik ve hatalar tespit edilecek ve kamuoyu ve yetkililer ile paylaşılacaktır.
Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için bir an evvel benzer tesislerin uzman kurumlara periyodik kontrollerinin yaptırılması ve eksikler tamamlanıncaya kadar da bu tür tesislerin çalıştırılması önlenmelidir."
 

Editör: TE Bilişim