Cumhuriyet İlkokulu’nda görev yapan sendika üyesi beden eğitimi öğretmeninin, veli şikayeti ile yeterince soruşturma yapılmadan görevden alınıp, yerine başka bir okuldan yine sendika üyesi bir öğretmenin atanmasını eleştiren Eğitim Bir Sen’in basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
“İddialara göre Hendek’te bir soruşturma içinde idari tedbir olarak yer değişikliği olmuştur. Yer değiştirmesi öngörülen öğretmene yer açmak için olayla hiç alakası olmayan , onu ile ilgili bilgsi olmayan, kendisine tercihi dahi sorulmadan, öğrencilerinin ve velilerinin gönlünde taht kurmuş başka bir öğretmenimiz, sanki bir eşyanın yeri değiştirilir gibi okulundan keyfi bir kararla koparılmıştır.

Bilhassa son dönemde Milli Eğitim’de görev yapan eğitim çalışanlarımızın, özellikle öğrencilerimize rol model olması arzulanan öğretmenlerimizin hemen her şikayette yerlerinin değiştirilmesi ve açığa alınması gibi basite indirgenmiş yanlış bir çözüm anlayışı yerleşmeye başlamıştır.
Bir yanlış uygulama diğer bir yanlış uygulama ile örtülmeye çalışılıyor. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz.

Sakaryamızın her iki eğitim çalışanından birinin üyesi olduğu Eğitim Ber Sen Sakarya Şubemiz, sadece üyelerinin değil, yetkili sendika olarak bütün eğitim çalışanlarının güvencesidir.

Bizler bugün burada bu yanlışlığı ortaya koymak için toplanmış bulunmaktayız. İsteğimiz bir an önce bu yanlıştan dönülmesidir. Böylelikle eğitim çalışanlarımızın ve toplum vicdanının rahatlatılmasıdır. Ve bir daha böyle keyfi karar alınmamasıdır.”

Açıklamada, keyfi uygulama olarak nitelendirilen açığa alma ve atamanın iptal edilmemesi halinde ikinci açıklamanın Valilik Kampüsü’nde yapılacağı vurgulandı. Basın açıklaması olaysız sona erdi.

Editör: TE Bilişim