Bu yıl ikincisi düzenlenen Altın Meşale Ödülleri; 14 kategoride eğitimin pek çok alanına Ulusal ve Uluslararası düzeyde katkı veren öğretmen, yönetici, sivil toplum örgütü gibi paydaşlara veriliyor.

Ödül alan kişiler belirli kriterler doğrultusunda; akademisyenler, medya temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve EYUDER temsilcilerinden oluşan seçici kurul tarafından titizlikle belirleniyor.

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ‘Yılın Örnek Eğitim Yöneticisi’ dalındaki Altın Meşale Ödülü’nü, Antalya’da düzenlenen Eğitim Yönetimi Forumunda (EYFOR X Kongresi) yaklaşık 750 kişinin bulunduğu törende aldı.

Durmuş’a ödülünü Millî Eğitim Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Hilmi Çolakoğlu verdi.

2019 yılının Örnek Eğitim Yöneticisi seçilen Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ödülünü aldıktan sonra salonda bulunan katılımcılara teşekkür konuşması yaptı. Ödül töreninde duygu yoğunluğu yaşayan Durmuş; “Bu ödülü beni yetiştiren anne ve babam adına, bu sevinci hayat arkadaşım adına, gözümün nuru üç çocuğum ve aynı havayı soluduğum şehrimdeki 212 bin çocuğum adına ve tüm bu çalışmaları yaparken, “arkanda değil, yanındayız” diyen ekip arkadaşlarım adına alıyorum. Bir anne olarak diyorum ki erkekler vatanını kaybederse ya şehit olur ya gazi, ama bir anne bir kadın vatanını kaybederse bir değil bin kez ölmeyi tercih eder. İşte bu nedenle kaybedecek ne bir vatanımız ne de bir karış toprağımız var.” dedi.

Altın Meşale Ödüllerindeki “Yılın Örnek Eğitim Yöneticisi” kriterleri şu şekilde açıklandı.

Yöneticinin; Rol model kişiliği, Yenilikçiliği ve eğitim liderliği, Araştırmalarındaki bilimsel bakışı, Eğitimci kimliği, Sorun-çözüm odaklığı, Kişilik-duygu ilişkisi, Özgüveni, Proje havuzundaki derinliği ve çalışmalarının yayılımı.

Editör: TE Bilişim