Uygun donörü Almanya’da bulunan Lösemi hastası Utku Akçay’ın ilik nakli, Gebze Anadolu Sağlık Merkezi’nde gerçekleştirilen operasyonla tamamlandı.

İlik nakli için 10 gün önce hastaneye yatış yapan Utku Akçay, yayılan tetkikler sonrasında önceki akşam ameliyata alındı. İlik nakli operasyonunun başarılı geçtiği ve bundan sonraki sürecin yakından takip edileceği belirtildi.

Utku’nun ameliyatı sonrasında medyabar.com’dan Betül Demir’e açıklamada bulunan anne Sevgi Akçay, duygularını şöyle anlattı:

“Ben nakilin hep hayalini kurdum. Ama gerçekten o gün gelecek mi inanamadım. Çünkü verici son anda vazgeçebiliyormuş. Onun için hayalim hep yarımdı. Nakili karşımda görünce Utku ağlamaya başladı. Onu görünce ben de vericinin hücrelerini görünce ağlama krizine girdim. Çok güzel bir duygu, sevincimiz hüznümüz karıştı. Anneler çocuğun ateşi çıksa, hemen öleceğini düşünürler hemen. Ben çocuğumun kanser olduğunu biliyorum. İnanınki ben bir gece korkudan uyumadım. Utku'nun yanında bir gecem ağlamadan geçmedi. Nedeni ‘Utku'mun sesini duyamazsam ya Utku'm sessizce giderse’ diye hep dua ettim Rabbime geceler boyunca. Utku'ma yardım et Allah'ım diye.”

Sakarya’nın, özellikle Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun desteğini hiç unutmayacaklarını ifade eden Akçay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Herkese çok teşekkür ederim. Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin. Utku'nun arkadaşları bana evlat gibiydiler, çok büyük destek gösterdiler. Çok mutluyum tarifi yok. İliği gönderen o güzel yürekli insandan da Allah razı olsun. Ömür boyu kendisine duacıyım."

Editör: TE Bilişim