2018 yılında kuruluşunun 150.yılını kutlayacak olan Adapazarı Belediyesi, sivil toplum örgütleri ile bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç,AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, AK Parti ve MHP meclis üyeleri çok sayıda sivil toplum örgütü başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

"Yaşam kalitesi yüksek"

Şehrin geleceğine yönelik yapılan toplantıda konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “2018 yılında Adapazarı’nın 150’nci kuruluş yılına giriyoruz. Bunun öncesinde sivil toplum örgütlerimiz ile bir istişare değerlendirme toplantısı yapmak istedik. Belki istek ve gelecek taleplere hemen çözüm bulunması mümkün olmayabilir ancak bu yönde birlikte güzel adımlar atılabilir. Bizi belediye olarak, gençlerle ayrı, yaşlılarla ayrı, çocuklarla ilgili ayrı çalışmalar yaparak, yaşam kalitelerine destek olmaya çalışıyoruz. Yazın çocukları, kış geldiğinde ise havuzla yaptığımız anlaşmayla anneleri ücretsiz yüzdürüyoruz. İnsanların yaşam kalitesi giderek artıyor. Bundan 10 yıl önce Yüzme olimpiyatlarına Türkiye’den 10 kişi zorla bulunurken şimdi bu sayı 100’leri buluyor hatta geçiyor. Boğulma olaylarında yüzde 20 azalma oldu" dedi.

"Elektrikle çalışan araç üretmeliyiz"

Ülkemizde petrol ve doğalgaz gibi kaynakların olmadığını belirten Başkan Dişli, “Elimizde bu kaynaklar yokken diğer ülkelerle yarışabilmemiz için bir şeyler üretmemiz gerekiyor. Ülkemiz son günlerde görüyorsunuz sürekli çelme takılmaya çalışılıyor. Amerika’da araçları elektrikli sistemle yürütecek sistem kurdular. Tesla elektrikle çalışan araç 1000 kilometre gidiyor. Aracı fişe takıyorsunuz 1 saat şarj ediyorsunuz ve 1000 kilometre daha gidiyorsunuz ve ödediğiniz para 7 lira. Bu konuda salondaki herkese büyük görev düşüyor. Biz toplum olarak bu üretimlere ağırlık vererek çalışmalıyız.Teknolojiden geride kalmamamız gerekiyor” dedi.

Kaynak: iha