Milli mücadelenin en önemli günlerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 99. yıl dönümünde; Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Alemdar, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı özgürlük ateşi ile yok edilmek istenen bir ulusun dirilişinin 99. yıl dönümüdür.” dedi.

Gençlerimiz Cumhuriyetimizi Geleceğe Taşıyacak

Türk gencinin milletine sahip çıkacağına inancının tam olduğunu belirten Başkan Alemdar, “İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti geleceğe taşıyacak gençlerimize duyulan güvenin işaretidir. Nitekim Türk gençliği, her zaman olduğu gibi 15 Temmuz’da da bu güveni boşa çıkarmayarak bayrağına, ülkesine sahip çıkmış ve Türk milletinin ilelebet var olacağını tüm dünyaya bir daha göstermiştir.” ifadelerine yer verdi.

İstiklal Mücadelesinin Ateşi Yakıldı

Türk milletinin 19 Mayıs’ta tarihe yeni bir not daha düştüğünü ifade eden Alemdar, “O gün aziz milletimiz tüm dünyaya gerekli cevabı vermiş ve istiklal mücadelesinin ateşi yakılmıştır. Bu vesile ile bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Editör: TE Bilişim