Sakarya, Ankara, Düzce, İzmit ve İstanbul illerinden yaklaşık 100 bisikletli sabah saatlerinde Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Hazırlıklarını yaparak Düzce’ye hareket eden ekipler, trafik ekipleri kontrolünde yola çıktı. Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nden gelen ve deprem farkındalığını sağlamak adına pedal çevirmeye geldiklerini belirten Gamze Tanış, "Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nden geliyoruz. Burada Sakarya ve Düzce Bisiklet Derneği’nden arkadaşlar da bizimle. 1999 depreminde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem farkındalığını sağlamak adına hep beraber pedal çevirmeye geldik" dedi.

"Sakarya’dan Düzce’ye pedal çevireceğiz"

Yaklaşık 100 bisikletli ile Sakarya’dan Düzce’ye pedal çevireceklerini belirten Murat Dumru, "1999, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini anarak, depremde ölenlere taziyelerimizi sunuyoruz. Farkındalık oluşturmak ve bundan sonraki yapılanma, yapılaşmayı daha düzgün bir şekilde olmasını istiyoruz. Bu konular için pedallıyoruz. Buradan yaklaşık 100 bisikletçi arkadaşımla birlikte Sakarya’dan Düzce’ye pedal çevireceğiz" diye konuştu.

"Depremzedelerin anılması için tur yaptık"

Ankara ABİDOSD Bisiklet Derneği’nden, Sakarya’ya gelen ve Düzce’ye pedal çevirecek 100 bisikletçi arasında olan Esen Şabanoğlu da, "Ankara’dan ABİDOSD Bisiklet Derneği’nden geliyorum. Sakarya ve Düzce depremleri için farkındalık, depremzedelerin anılması amacıyla bir tur yapmak amacıyla geldik. Yaklaşık 100 kişi geldik buraya. 1999 depreminde hayatını kaybeden ve depremzedeler için yapılan bir tur" şeklinde konuştu.

"Yaklaşık 100 bisikletçi ile Düzce’ye gideceğiz"

Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar ise, "Bugünkü etkinliğimiz için Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nden 31 bisikletçi arkadaşımız geldi. Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nden biz 25 kişiyiz. İzmit’ten 10 ila 15 arasında arkadaşımız gelecek. Düzce’den geliyorlar, Hendek ilçesinden katılacak arkadaşlarımız var. Düzce’de de karşılayacaklar. Şu an biz 80 kişi civarında bisiklet sürerek Düzce’ye gideceğiz. Hendek’te de Düzce’den gelen bir başka ekip 25 kişide onlar toplam 100 kişi civarında bisikletçi ile Düzce’ye gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha