SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER
Kent Meydanı’na gelen kalabalık yüksek güvenlik alan polis tarafından aranarak alana giriş yaptı. Kent Meydanı’nda toplanan kabalık sloganlar attı, şarkılar söyledi ve halaylar çekti.
Birleşik Haziran Hareketi’nin organize ettiği 1 Mayıs Sakarya kutlamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi (SP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve EMEP ile Eğitim Sen, KESK gibi sendikalar katıldı. “ Yaşasın Halkların Kardeşliği, Her Yer Taksim Her Yer Direniş, Kahrolsun AKP Diktatörlüğü” gibi sloganlar atıldı.

SİYASİ DESTEK
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve İl Başkanı Ayça Taşkent,  yürüyüş boyunca CHP kortejinin ön safında yürüyerek destek verirken, SP İl Başkanı Osman Ünlü ve milletvekili adayı Eyüp Yıldırım Kent Meydanı’na gelerek halkı selamladı. HDP  milletvekili adayı Neslin Gümüş partilileriyle birlikte yürüdü.
BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ
1 Mayıs Mitingi’nde kullanılan afiş, bayrak, flama ve bir çok miting materyalinin yer alması renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüş kolunun en renkli kitlesi ‘Birleşik Haziran Hareketi’ oldu. Yoğun bir kitleyle katılan ‘Birleşik Haziran Hareketi’ yürüyüşün katalizörü görüntüsü verdi.
TÜRK BAYRAKLI PROTESTO
Yürüyüş sırasında bir grup genç HDP geçişi sırasında Türk bayrağı açtı ve kurt işaretleriyle ‘ Burası Sakarya Bozkurtların Yuvası’’ diye slogan attı. HDP Korteji ise “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganıyla cevap verdi.Türk bayrağı açan gençler polis tarafından uzaklaştırıldı.

‘İÇ GÜVENLİK YASASI’NA ELEŞTİRİ
Eğitim Sen adına kürsüye çıkan KESK Sakarya Şubeler Platformu Sözcüsü Ali Yavuz Köse iktidara yüklendi. İktidarın iç güvenlik yasasını, baskı ve şiddet politikası olduğunu söyleyerek işçi ve emekçilerin Bayramını kutladı.
Ece AYA

Editör: TE Bilişim