Sakarya Kocaali Kaymakamlığı ve İstanbul Genç Hayat Vakfı’nın Sakarya’da ilk defa geçen yıl uygulamaya başladığı ‘Çocuk İşçiliğine Son’ projesi bu yıl da devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu’dan, ailesiyle birlikte mevsimlik göçe çıkmış olan çocukların tarlalarda çalışmasını önleyerek çocuklara güvenli alanlar sağlayan ve yereldeki çocuklar ile kaynaşmasını da hedefleyen proje, Kocaali Kaymakamlığı ile ortak yürütülüyor.

ONLAR BİZİM DE ÇOCUKLARIMIZ

Projeyle özel olarak ilgilenen Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, “Doğu’dan gelen mevsimlik tarım işçileri bizim misafirimiz. Onların çocukları bizim çocuklarımız” dedi. Balcı, “Gümüşoluk Mahallesi okulunda eğitim alan 24 çocuğumuzu Bu yılda, geçen yıl olduğu gibi poyrazlar göl evi pikniğine getirdik. Kocaali’de uygulanan Yaz Okulu programıyla çocukların akademik açıdan güçlenmeleri, yürütülen spor ve sanat aktiviteleri ile kişisel ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

HEM EĞLENİP HEM ÖĞRENİYORLAR

Yaz okulunun üniversiteli öğrencilerin gönüllülük esasıyla verdiği eğitimle başladığını söyleyen Balcı, “Çocukların yaş gruplarına ve ihtiyaçlarına göre Genç Hayat Vakfı ve Kaymakamlığımız ile ortak hazırlanan özgün eğitim içerikleri uygulanmaktadır. Çocukların hem eğlendiği hem de öğrendiği bu programda, ana ve ara öğünler şeklinde beslenme de olmaktadır” dedi.

POYRAZLAR’DA PİKNİK YAPTILAR

Poyrazlar Göl Evi Restoran işletmecisi Soner Kazancı’nın ev sahipliğinde çocuklara piknik yaptı. Doğu ve Güneydoğu’dan, gelen çocuklar akşama kadar işletme bahçesinde şarkılar söylediler, top oynadılar, lunaparkta eğelendiler ve gezi trenine bindiler. Kaymakam Balcı çocukları misafir eden işletmeci Kazancı’ya teşekkür etti. Aslı ÇAM

Editör: TE Bilişim