Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş ve yönetimi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla çiftçilerle birlikte Kent Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, yönetimi ve ilçe ziraat odası başkanlarının da katılımıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Kent Meydanı’nda bir araya gelerek Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Atatürk anıtı önünde toplu fotoğraf çekilen heyet, günün anlamına ilişkin başkan basın açıklaması gerçekleştirdi.

GAYRETLERİMİZ SÜRMEKTEDİR

Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, “Yetiştirdiği ürünleri ihraç ettirerek ekonomiye can veren cefakâr, fedakâr ve paylaşımcı çiftçilerimiz bizim baş tacımızdır. Yediğimiz içtiğimiz tüm gıdalarda çiftçimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer ve sevgisini katan elde ettiği gelire kanaat ederek toplumumuzun her kademesinde saygınlığı hak eden çiftçilerimizin hak ettiği refah seviyesine ulaşması için, Adapazarı Ziraat Odası olarak çaba ve gayretlerimiz sürmektedir” ifadelerini kullandı. Ateş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

GIDA GÜVENCESİ İÇİN DESTEK

“Çiftçimiz yağmur, çamur demeden, zor tabiat koşullarına göğüs gererek üretiyor. Tüm zorluklarına rağmen tarlasından, bağından, bahçesinden, ağırından, ağılından kopmayı düşünmüyor. Tarım demek; gıda güvencesi demektir. Gıda güvencemizi sağlamak için çiftçilerimizi desteklemek zorundayız.”

ÜRETMEK BOYNUMUZUN BORCU

“Destekler artırılmalıdır. Üretimin artarak devam etmesi için çiftçilerimizin yeterli gelir etmesi önemlidir. Ülkemizin tarımdaki potansiyelinin harekete geçirilmesi gerekiyor. Bütün dünyanın gıptayla baktığı, medeniyetin beşiği bu bereketli topraklarda üretmek boynumuzun borcudur.  Çiftçilerimiz bunun bilinciyle üretiyor.”

HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAĞMEN

“Bu anlamda ülkemizin gelişmesinde, ekonominin büyümesinde, üretimin çeşitlendirilmesi ve artırılmasında refah seviyemizin yükselmesinde, sağlıklı ve güvenli gıda temininde her türlü zorluğa rağmen alın terini dökerek tarlada soframıza en güzel ürünü gönderen kıymetli çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü, Adapazarı Ziraat Odası adına kutluyoruz.”

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 yılından beri her yıl tüm dünyada kutlanıyor. Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim