İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Pamukova da Gökgöz, Turgutlu, Bayırakçaşehir ve bazı mahallerde çiftçilik yapan yöre halkını bin beş yüz dönüm arazilerine ulaşmakta zor duruma düşürdü. Mahalle sakinleri, YHT'nin alt geçitlerindeki darlıklar ve standartlara uyulmaması nedeniyle arazilerine traktör ve kamyonlarla gidemediklerini, arazilerinden çıkarttıkları ürünlerle traktör ile kamyonlarla alt geçitten geçemediklerini çaresizlik içinde olduklarını ifade ettiler.

YHT alt geçitleri geçit vermiyor..

Gökgöz Mahallesi sakinlerinden Hıfsı Can, YHT hattında bulunan dar alt geçitleri nedeni ile Gökgöz, Turgutlu, Bayırakşaşehir ile Pamukova da bir çok ova mahallelerinin arazilerine ulaşamadıklarını ifade ederek “ Yaklaşık bin beş yüz dönüm arazimiz YHT hattının alt tarafında kalıyor. Ancak YHT hattındaki alt geçitlerin standartlara uygun olmaması dar ve alçak olması nedeni ile traktörlerimize, kamyonlarımıza yüklediğimiz ürünlerle alt geçitlerden geçemiyoruz. Bu nedenle traktör ve kamyonlarımızla yaklaşık 8 ila 12 km yol kat etmek zorunda kalıyoruz. En tehlikelisi ise yoğun olan D-650 kara yoluna yüklü traktörlerimizle çıkmak zorunda kalmamız. Her an bir kaza riski ile karşı karşıyayız “ dedi.

Nereye başvurduysalar sonuç alamadılar..

Can, mağduriyetlerinin giderilmesi için nereye başvurdular ise sonuç alamadıklarını ifade ederek “ Gökgöz- Geyve yolu üzerinde bulunan köprünün bitişinden tarlalarımıza ulaşabilmek ve tarlalarımızdan ürünlerimizi çıkara bilmek için bir iniş çıkış yolu istiyoruz. Bu isteğimizi yetkililere ilettik ama ne ilgilenen var, nede sorunumuza çare bulmak için çaba sarf eden var “ diyerek tepkilerini dile getirdi.

Pamukova da bir çok mahallede aynı sorun var..

Mayıs ayından itibaren tarlalarından ürün almaya başlayacaklarını ifade eden çiftçiler, Pamukova da ova da bulunan bir çok mahallenin tarladaki ürünleriyle yüklü olarak alt geçitlerden geçemediklerini, YHT hattı nedeni ile çıkmaza tabi tutulduklarını, mağduriyetlerinin giderilmesi için Geyve-Pamukova bağlantı yolunda bulunan köprünün bitişinden arazilerine gide bilmek için yol verilmesini istiyorlar.

Editör: TE Bilişim