Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç tarafından ziyaret edildi. Ziyarette Milletvekili Özkoç’un yanı sıra Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Adapazarı Belediye başkan adayı İsmail Kılıç ve ilçe başkanları yer aldı. Ziyarette Başkan Burak ve Milletvekili Özkoç şehrin sorunlarına değinerek fikir alışverişinde bulundular.

Adliye ortak bir noktada olmalı

Ziyarette Sakarya Adliyesi’nin tüm ilçelere ortak bir noktada olması gerektiğini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Burak, “Adliye’nin ilçedeki vatandaşlarımızın erişimi açısından ve gerek Sakarya’nın nüfusu gerekse gelişimi dolayısıyla Adliye artık yeterli gelmiyor. Tüm ilçelere ortak bir noktada yeni bir Adliye yapılması gerekmektedir. Kocaali’nin bir köyünden vatandaşımız Adliye’ye gelmek istediğinde; köyden ilçeye inecek, ilçeden merkeze ve merkezden ise Camili’ye gidecek. Bu durumda yaklaşık 2-3 saat zaman harcayarak adalete erişim noktasına varmış olacak. Bu sebeple Adliye’nin olması gerektiği yer; eskiden olduğu gibi ilçelere ortak bir noktada olmasıdır” dedi. Milletvekili Özkoç ise Burak’a yeni görevi dolayısıyla başarılar dileyerek, hayırlı olsun temennisinde bulundu ve Adliye konusunda her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Burak, Milletvekili Özkoç ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim