3 bin lira prim borcu için ölüme terk edilen genç hasta için vicdan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Bu vatandaşımıza, sigorta prim borcu olduğu için bakmıyorlar. Kalkmışlar insanlıktan bahsediyorlar, adaletten, haktan, hukuktan bahsediyorlar. Dünya lideriyim diyor (Erdoğan). Sen, bir vatandaşı ölüme mahkum ediyorsun, ölüme. Hangi liderlikten bahsediyorsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin artık yönetilemez bir noktaya geldiğini vurgulayarak, Cemal Derbeder’in içine düştüğü çaresizliği örnek gösterdi.

Cemal Derbeder, Sakarya’da beton santralinde çalışan, üniversite mezunu, sağlıklı bir gençti. 3 yıl önce başına ilaçlı bir poşet geçirilerek darp edildi. Oksijensiz kaldığı için beyin fonksiyonları zarar gören genç, yatağa bağlandı. Bugün yürüyemiyor, konuşamıyor, vücudunda yatak yaraları oluştu ve ne yazık ki artık işsiz olduğu için prim borçları nedeniyle tedavi göremiyor.

KILIÇDAROĞLU, VİCDANLARA SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cemal Derbeder’in fotoğrafını Meclis kürsüsünden gösterdi ve “Devlet yönetilemiyor, diyoruz. Bu acı fotoğraf, devletin nasıl yönetilemediğini ne yazık ki ortaya koyuyor” dedi.

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Bu, Sakarya’da üniversite mezunu Cemal Derbeder’in fotoğrafı. Bu vatandaşımız, niye hastane gitmiyor biliyor musunuz? 3 bin lira Bağ Kur prim borcu var diye devlet, hastaneye almıyor.

Şimdi ben, bu ülkenin vicdanına sesleniyorum, AK Partili kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum; 3 bin lira prim borcu olduğu için hastaneye kabul edilmeyip, ölüme mahkum edilen bir insanın fotoğrafıdır bu, değerli arkadaşlarım.

Ben diyorum ya bunların yatacak yerleri yok diye. Vallahi de billahi de bunların yatacak yerleri yok. İşte bunun için yok.

3 bin lira için bir insan ölüme terk edilir mi! 3 yıl öncesine kadar bu vatandaşımız, beton santralinde çalışıyormuş, kafasına ilaçlı bir torba geçirilerek darp edilmiş ve bu hale gelmiş. Babası da Alzheimer hastası. Sigorta prim borcu olduğu için bu gence bakmıyorlar. Eşi hastalansa ona da bakmıyor. Kanun çıkardılar bakmayız diye.

Bir de kalkmışlar insanlıktan bahsediyorlar, adaletten bahsediyorlar, haktan, hukuktan bahsediyorlar. Dünya lideriyim diyor (Erdoğan), senin dünya liderliğin batsın, ne dünya liderliği kardeşim! Sen bir vatandaşı ölüme mahkûm ediyorsun, ölüme. Hangi liderlikten bahsediyorsun. Ben bu sorunu en az 4 yıldır dile getiriyorum.”

Editör: TE Bilişim