Atatürk'ün samsun'a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele'nin 100'üncü yılı dolayısıyla gündüz alternatif kutlama düzenleyen CHP'liler, Fener Alayı için akşam saatlerinde Adapazarı Salko Camii önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen kalabalık, yürüyüş boyunca kortej önündeki araçtan yapılan müziğe eşlik etti.
Kortej Kent Meydanı'na geldiğinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Katılımcılar kesinti sırasında cep telefonlarıyla meydanı aydınlattı.

İl Başkanı Erdoğan Isır, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Sansun'a çıkışının önemini  "19 Mayıs bir ulusun yeniden doğumu, emperyalizme baş kaldırmasıdır. 19 Mayıs 1919 bir kıvılcımın dev bir çoban ateşine dönmesidir 19 Mayıs Aziz Atatürk ve devrim arkadaşlarının Anadoluyu harekete geçirmesidir. 19 Mayıs halkın uyanışıdır" sözleriyle dile getirdi. Isır, "O gün nasıl vatan yeniden kazanıldıysa 24 Haziran'da da yeni bir Türkiye geliyor" dedi. Bir süre daha sloganlar atıp müzik dinleyen kalabalık olaysız dağıldı.

Editör: TE Bilişim