Çark Caddesi kırmızı-beyaz oldu. Yüzlerce kişi çalınan marşlar eşliğinde caddede yürüyerek bayramı yaşadı.

Çark Mesire önünde toplanan yüzlerce Adapazarlı, elleriyde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Kortejin önündeki kamyonda Sefer Beyenal'ın yayınladığı müzikler eşliğinde yürüyen kortej, Çark Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarı'na çıktı ve buradan Demokrasi Meydanı'na (Kent Meydanı) geldi. Yürüyüş sırasında, cadde boyunca ev ve işyerlerinden korteje sevgi gösterilerinde bulunuldu.

HÜRRİYETLER ÜLKESİ

Demokrasi Meydanı'nda toplanan gruba hitaben konuşan Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, şunları söyledi:

"Bugün demokrasi bayramı, bugün demokrasi için buradayız. Cumhuriyet için buradayız, yarınlarımız icin, çocuklarımız için buradayız. Öyle bir ülke istiyoruz ki, hürriyetler ülkesi olsun. Demokrasi bayramının yaşandığı bir ülke olsun. Kimsenin kimsenin ayağına basmadığı bir ülke olsun. Bugün Meclis'in açıldığı gün. Yani demokrasinin taşlarının düşündüğü yıl 23 Nisan 1920. O günden bu yana, adım adım büyüyen bir demokrasimiz var. Artık demokrasinin herkesin hürriyetini sağlayan, herkesin mutluluğunu sağlayan bir rejim olarak ülkeye, hukuk olarak, adalet olarak hakim olsun istiyoruz. Çünkü, yarının çocukları ancak demokrasiyle mutlu olacak.
Yarınlara daha güzel bayramlar bırakacağız. Bu duyguları, bu demokrasi ruhunu, bu cumhuriyet ruhunu, 23 Nisan ruhunu çocuklarımıza aktaracağız. Ve çocuklarımız bizden aldıkları bu duyguları daha büyük bir yürek ile yarınlara taşıyacaklar ve çok daha ileri bir ülke, çok daha mutlu bir ülke olacağız." Konuşmanın ardından gökyüzüne balonlar uçuruldu. 

Editör: TE Bilişim