Şeker Fabrikası yakınlarında meydana gelen kazada,  toplu taşıma aracının çarptığı 80 yaşındaki Kafiye Birtane ağır yaralandı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Kafiye Birtane’nin iki ayağı ve iki kolunun yanı sıra kaburga kemikleri kırıldı. Kafatasında çatlak olduğu belirlenen yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan yaşlı kadının hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Kazadan sonra Cumhuriyet polis Merkezi’nde ifadesi alınan sürücü serbest bırakıldığı, muhtemelen pazar günü nöbetçi mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜLER PES DEDİRTTİ
Bu arada, kaza anı, Kafiye Birtane’ye çarpan aracın kamerasına saniye saniye yansıdı. Yazlık Caddesi’nde yolu ortalayarak seyreden toplu taşıma aracının sürücüsü, yaklaşık 60-70 metre ileride yaşlı bir kadın karşıya geçmek için yola çıkmasına rağmen hız kesmeden yola devam ediyor. Yolun ortasından gitmeye devam eden araç, can havliyle kendini ileri atmaya çalışan kadına, onun koştuğu tarafa manevra yaparak çarpıyor. Kaza anına kadar fren yapmayan sürücünün aklına o zaman fren yapmak geliyor ve araç bir kaç metrede duruyor. Aracın çarpmasıyla 7-8 metre ileriye fırlayan kadın ise ağır yaralanıyor.

AİLE ŞİKAYETÇİ
Annesinin yaşadığı bu korkunç olayı haber alır almaz yaşadığı İstanbul’dan Adapazarı’na gelen gazetemiz yazarı Orhan Birtane, görüntüleri izleyince şok oluyor. Araç sürücüsünün kaza anına kadar fren yapmak bir yana ayağını gazdan çekmeyişini “Bu nasıl bir ruh halidir” diye değerlendiriyor ve sonrasına şöyle anlatıyor: “Biz canımızla uğraşıyoruz, annemin peşine koşturuyoruz. İçeriden iyi bir haber alabilir miyiz diye koridorda bir o ya bir buyana, yerimizde duramıyoruz. O sırada kaza yapan sürücünün yakınları olsa gerek birileri geldi. “Kader”, ‘Allah’ın yazdığı’ gibi sözlerle şikayetçi olmayalım diye telkinde bulunmaya başladılar. Ama görüntüleri izleyince kazanın pek de kader olmadığını gördüm. İntikam heveslisi bir insan değilim, annemin başına bu geldi diye söylemiyorum. O sürücü gibilere değil toplu taşıma aracını emanet etmek, ehliyetlerini iptal etmeli. Şikayetçi olacağız ve bu işi, toplu taşıma araçlarındaki bu tür sıkıntıların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla sonuna kadar takip edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim