Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin başkanlar kurulu toplantısında Birlik Başkanı Hasan Alişan’ın açıklamalarını üzülerek takip ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’yi hedef alan konuşmalarında kullanılan üslup yakışıksız kalmıştır. 

Bahse konu olan program için davetiye toplantıdan bir gün önce kurumumuz santraline bırakılmış, Başkanımız Ekrem Yüce’nin programlarını tertip eden Özel Kalem Müdürlüğüne SESOB tarafından ulaşılmamış, davetiye ulaştırılmamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin davetten haberi olmamasıyla birlikte kendisiyle telefonla da bir iletişim kurulmamıştır. 

Randevu talebine cevap verilmediğine dair yapılan iddialar ise üzüntümüzü daha da artırmıştır. Kaldı ki Özel Kalem Müdürlüğümüz, SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın her görüşme talebinde randevu dahi oluşturmadan Başkanımız Ekrem Yüce’yle görüşmesini sağlamıştır. 

Bilindiği üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, şehrimiz sivil toplum kuruluşlarıyla çok iyi bir diyaloğa sahiptir. Geride bırakılan 4,5 yıllık süreçte de STK’larla sık sık görüşmüş, programlarına iştirak etmiştir. Tüm bunların yanı sıra STK’larla ilişkileri daha sağlıklı bir zemine taşımak adına Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü’nü kurmuştur. 

Şehrimizin temel direği esnaflarımızın birlik başkanı Hasan Alişan’ın bu açıklamalarına katılmadıklarını biliyor, tüm esnaflarımıza hayırlı bereketli kazançlar diliyoruz” denildi.
 

Editör: Serkan Çağlar