Sakarya Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclisinde söz alan CHP Meclis Üyesi Şaban Koludra, Kırkpınar’daki teleferik konusunda ciddi rahatsızlıklar olduğunu söyledi. Koludra Başkanlara tekrar diyalog çağrısında bulundu.

CHP Meclis Üyesi Şaban Koludra meclis konuşması şu şekilde:

3 bin metre garaj, 2 kat 6 bin metre inşaat tekniği ile baktığımızda bu alandan 50 bin metre küpten fazla hafriyat olacaktır. ÇET raporu ile değerlendirildiğinde buradan olumlu rapor çıkmaz. O hafriyatı atılacağı alan bile yok. Belediye kendince gelir getiren anlaşma yapmış.  Bu anlaşmanın ardından 10 gün sonra işlemek üzere gelirler elde etmeye başlamış. Anlaşmadan sonra 2 milyon herhangi bir karşılık olmadan belediye bağış yapılması karar altına alınmış. Muhtemelinde 1 milyonu yer tesliminden 10 gün sonra bu paranın ödenmiş olması gerekiyor. Belediye bu yerden her yıl 60 bin artı KDV gelir elde etme hakkını kazanmış. Bugün bu geliri korumak adına bu direnci gösteriyor olabilir. Burada bizi seçen insanların itirazı var. Muhatap almamız gereken kişiler onlar. Bir önceki meclis konuşmamda sayın başkandan diyalog çağrısıyla başkandan tarafları bir araya getirmesini istemiştim. Orası sadece Sapanca Belediye Başkanı’nın seçim bölgesi değil, Büyükşehir Belediye Başkanımızın da oy aldığı 16 ilçeden bir tanesi.”

“Sağdan soldan dedikodular herkesi yıpratır”

“Sayın başkandan tarafları bir araya getirmesini umut ederek bir çağrıda bulunmuştum. Bu çağrıyı yaparken de ikazda bulunmuştum. Bu insanlar dikkate alınmazsa sağdan soldan dedikodular herkesi yıpratır. Bu dedikodulara örnek olaraktan basına çıkmış olan bir haberi dikkatinize sunmuştum. Burada teleferik A.Ş’nin genel müdürünün söylediği sözler var. Ne isim zikrettik ne de hedef gösterdik. Sözlerim kayıtlıdır. Bu konuşmamın ardından benim hakkımda önceki belediye başkanı hakkımda dava açtı. Bu kendi başına açılan bir dava değil. Gurup kararı ile yapıldığını düşünüyorum. Bana yönelik bir karardır biz denetçiyiz. Eleştirilerle konulara katkı sunacağız. Biz de bu konu ile ilgili tavsiyede bulunmayacağız biz de yargı yoluna gideceğiz.

Sapanca’nın cazibesi artacak

Sapanca Kırkpınar’da inşa edilmesi planlanan teleferik projesine ilişkin eleştirilere cevap veren Başkan Ekrem Yüce, “Tek derdimiz şehrimize hizmettir. İletişime de her zaman açığız. Kesinlikle hiçbir şeyi kulak arkası etmeyiz. Bir diyalog eksikliği var ise gerekli diyaloglar yapılır. Biz; yanlışın yanında değil, her zaman doğrunun yanındayız. Doğaya karşı bir yanlışlık eğer olursa bu durum karşısında bizler dağ gibi dururuz. Doğayı koruma ve kollama adına her şeyi yaparız. Teleferikle Sapanca cazibesini arttıracaktır” dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Belirtildiği gibi 4 bin metre kare alan değil. 9 bin 700 yüz 30 metre kara alandır. Yeşil alan daha genişletilecektir.  Sayın Koludra diyalog çağrısı yapıyor, benden gelip bilgi alsaydı diyalog öyle oldurdu. Biz o bölgedeki tüm arkadaşımızla diyalog içindeyiz. Turizm açısından Sapanca için teleferik çok iyi olacak” diye konuştu.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar,  “Sayın Koludra kendisine dava açılması için burada gurup kararı var dedi. Böyle bir durum yok. Bu sözünün düzeltmesini talep ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim