Kemerdere Barajı'nın suları altında kalacak köylerden  Küçükkışla Köyü Muhtarı Celil Karagöz ÇED Toplantısı'nda, "Biz bu barajı istemiyoruz!" diyerek tepkisini ortaya koydu. Toplantıya katılanlar tutanağı imzalamadı, muhtarlar halk oylaması yapılsın talebinde bulundu; Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar ise imza kampanyası ve hukuk mücadelesi başlatacaklarını açıkladı. 

HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Melen-İstanbul arasında döşenen su hattına verilmek üzere Kaynarca-Ferizli arasında kalan bir bölgede kurulacak Kemerdere barajı için yapılan ÇED, Halkı Bilgilendirme Toplantısı Kaynarca'nın Küçükkışla Köyü'nde kahvehanede yapıldı. 

Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında yapılan toplantıya bazı vatandaşlar girilmemesi gerektiğini belirtirken bazıları da girelim ama imza atmayalım görüşünü savundu. 

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

ÇED Raporunu hazırlayan şirket yetkilileri yaptıkları sunumla proje hakkında halkı bilgilendirdi. Toplantının son bölümünde vatandaşlar barajı istemediklerini belirterek tepki gösterdiler. 

Küçükkışla Köyü Muhtarı Celil Karagöz, "İstanbul'un su ihtiyacı için köyümüzü sular altında bırakıyorsunuz. Bu haksızlıktır. Köylümüz mağdur olacak, bize ne olacak düşünülmüyor. Biz bu barajı istemiyoruz" diyerek baraja karşı olduklarını ifade etti. 

Bazı köylüler şirket elemanlarının fotoğraflarını çekmelerine tepki göstererek, "Niye fotoğrafımızı çekiyorsunuz" dediler. Şirket yetkilisi ise, "ÇED toplantısının yapıldığını kanıtlamak için" şeklinde yanıt verdi. 

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAKLAR

Muhtarlar barajı istemediklerini, halk oylaması yapılması gerektiğini ileri sürdü. Öte yandan Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar konuyla ilgili imza kampanyası yapacaklarını, hukuk mücadelesi vereceklerini söyledi. 

 Kaynarca'ya bağlı Kızılcaali, Hatipler, Küçükkışla, Yazlık Pınarı ve Cebek ile Ferizli'ye bağlı Sarıahmetler, Hocaoğlu Köyleri arasında su tutacak barajın gövde inşaatı ise Cebek Köyü ile Sarıahmetler Köyü arasında kalan bölgede inşa edilecek. Barajın boru hattının 14 kilometre boyunca yola paralel olarak geçeceği ve 10 metre genişliğindeki alanın kamulaştırılacağı belirtildi. 

Kaynarca'ya bağlı İmamlar, Sarıbeyli, Uzakkışla, Turnalı, Ziamet, Ortaköy, Arifağa köyü sınırlarında yol kenarından geçecek hat Melen Su hattına bağlanacak. 

Editör: TE Bilişim