Okulların açılmasıyla gündeme oturan öğrenci servisleriyle ilgili şikâyetler artarak sürüyor. Kimi, çok sayıda servis aracının şartlarını yerine getirmediğini, kimi de servis ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını iddia ediyor

Bu şikayetlerin önemli bölümü eş-dost ortamında sözlü olarak yapılırken, ekonomiye, rekabete dayalı olanlar resmi makamlara yansıyor ve burada iddia edilenler, öğrencilerin çok sağlıksız ortamda taşındığını ortaya koyuyor.

YAN SEDİRDE ÖĞRENCİ TAŞINIYOR
Sakarya Valiliği’ne başvuran bir servis firması, başka bir firmayı şikayet ederken, şu ifadeleri kullanıyor: “S Plaka uygulamasıyla araçlarda şoför için 26 yaş ve SRC şartı, en önemlisi yan sedir diye ifade edilen ilave koltuk düzeninin artık olmayacağı idi. Tüm araçlarımı bu düzene getirdi, gelin görün ki neredeyse tüm firmalar SRC’si olmayan ve yan sedirli araçlarla çalışmaya devam ediyor.”

26 öğrencili köye
19 kişilik servis!

Öğrenci servisleriyle ilgili bir yakınma da Hendek Dereköy’den… İddiaya göre, Ferizli’deki liselere taşınan öğrenci sayısı 26 olmasına rağmen, öğrenci sayısı eksik gösterilerek taşıma ihalesi 19 kişilik bir araca verilmiş ve öğrenciler balık istifi taşınmaya başlamış.

Söz konusu başvuruyu ilginç kılan diğer bir ayrıntı ise ihaleyi kazanan aracın, öğrencisi sayısını eksik gösteren köyün muhtarına ait olduğunun iddia edilmesi… Veliler, taşıma işinin daha büyük bir araca verilmesini ya da araç sayısının artırılmasını istiyor.

Şeyda Şimşek

Editör: TE Bilişim