Çark Caddesi, Uzunçarşı, Dar Sokak başta olmak üzere trafiğe kapalı alanlar ile yaya kaldırımlarında yayaların arasında gezen yüzlerce bisikletli büyük tehlike yaratıyor. Vatandaşın tepki gösterdiği bu duruma kimse ses çıkartmıyor, daha doğrusu sorumluluğun kimde olduğu konusunda büyük kargaşa yaşanıyor. Her an bir bisikletin çarpma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yurttaşlar kime, nereye başvuracaklarını bilemiyorlar ve bisikleti kullananlarla tartıştıklarıyla kalıyorlar.

30- 40 KİLOMETRE HIZ...

Caddelerin iki başına da konulan “Bisiklet ve motosiklet giremez” levhasına rağmen caddede cirit atan bu araçlara tepki gösteren esnaf Fadıl Uzak , “Uzunçarşı’dan 30 - 40 km hızla geçiyorlar, ben iş yerinden çıkıp müdahale etmeye çalışıyorum ama kavga çıkıyor. Çarşı güvenliği de bunları uyarmaktan bıktı. Avrupa’da böyle bir manzara göremesin. Trafiğe kapalı alanda yasak var buna uyaralar. Ülkemizde Adapazarı’nda yasak koymuş belediye ama uyan yok. Birine çarpsa canı yansa o zaman mı tedbir alınır. Kimsenin canı yanmadan tedbir alınsın sıkı denetim yapılsın” diyor.

Şaban Bilge adlı yurttaş ise “Yaya yürüdüğü caddelerde bisiklet ve motosikletler hızla dalıp gidiyorlar. Birince çarpsa hastanelik olacak. Belediye bunlara yönelik sıkı tedbir alsın uygulama yapsın, zabıtalar birinin canı yanmadan tedbir alınsın ”dedi.

YETKİ KİMDE?

Kurye hizmeti ya da paket yiyecek servisi yapanların çoğunlukta olduğu bisiklet ve motosikletliler konusunda kimin yetkili olduğu konusunda belirsizlik yaşanıyor. Daha doğrusu zabıta bu görevi üstlenmiyor. Zabıta ekipleri, görevlerinin işgaliyeyi önlemek olduğunu, hareket eden araçlarla ilgili denetim yetkilerinin bulunmadığını iddia ediyor.

BELEDİYE HASASİYET İSTEDİ

Bu arada Sakarya Büyükşehir belediyesi’nden yapılan uyarıda, trafiğe kapalı alanlarda motosiklet ve bisiklet kullanmasının tehlikeli ve yasak olduğu hatırlatıldı. Uyarıda, “Bu alanlarda aileleriyle, çocuklarıyla vakit geçiren vatandaşlarımızın güvenliği bizler için çok önemli. Aynı zamanda kamuya ait alanlarda güvenliği ve huzuru sağlamak asli görevlerimiz arasında yer alıyor. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim