Önceki dönem Sakarya Barosu Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan Belediye Başkan Adayı Av. Zafer Kazan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla açıklama yayımladı. Açıklamasında, Türkiye’deki en büyük sorununun hukuk ve adalet sorunu olduğunu kaydeden Kazan, bunun en büyük mağdurlarının da kadınlar olduğunu vurguladı. Kazan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

84 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN

“Bugün 5 Aralık. Nezihe Muhiddin başta olmak üzere kadınların mücadelelerinin de katkısıyla, 1934 yılında Anayasa’da yapılan değişiklikle kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümü. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birçok ülkeden önce kadınlara bu hakkın verildiği ülkemizde, aradan 84 yıl geçmesine rağmen kadınlar ne yazık ki hala ayrımcılığa uğramaya devam ediyor.”

EN BÜYÜK MAĞDUR KADINLAR

“Demokrasiyi sadece seçimlerde oy kullanmak olarak gören ve bir sonraki seçime kadar unutan yönetim anlayışının, kadının seçilme hakkına yeterince saygı duymadığı açıktır. Bunun sonucu ise ülkemizin bir demokrasi ve adalet sorunu ile karşı karşıya kalmasıdır. Bugün münasebetiyle tekrar hatırlatmak isterim ki ülkemizdeki en büyük sorun hukuk ve adalet sorunudur. Bu durum insanlarımızın huzurunu kaçırmakta ve giderek yoksulluğa mahkûm etmektedir. Huzurun kaçtığı, yoksulluğun arttığı bu adaletsizlik karşında en fazla mağdur olanlar ise maalesef her zaman kadınlar olmuştur.”

KADINLARLA YÜRÜYECEĞİZ

“Biliyoruz ki yurttaşların eşit haklara sahip olması, haklara ulaşımlarının eşit olduğu anlamına gelmemektedir. Ülkemizde de kadınların siyasi temsilinin önünde ciddi toplumsal ve sosyoekonomik engeller vardır. Bu nedenledir ki, bizler bir taraftan Anayasal haklarımıza her zamankinden daha çok sahip çıkarken bir taraftan da kadınlar siyasete katılım için önlerindeki engellerle mücadele ederken yanlarında yer alacağız ve muhakkak ki umutlarımızın baharına kadınlarla birlikte yürüyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim