Şehir Hastaneleri gündeme geldiğinden buyana, bunun sağlık kuruluşlarının özelleştirilme-sindeki adımlardan biri olduğunu belirten Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, 9 Şubat’ ta ki yazısında yine aynı konuyu işledi.

YANILTMASIN

Toker yazısında, hastanelerin adındaki ‘şehir ’kelimesinin kimseyi yanıltmaması gerektiğini belirterek, Ankara’yı örnek verdi ve Bilkent Şehir Hastanesi açıldığında köklü kamu hastanelerinin kapanacağını öne sürdü.

BÜYÜK RAKAMLAR

Toker, şunları yazdı: “Bu hastaneler, Sağlık Bakanlığı Dia Holding’e kira ve diğer gelir getiren fatura bedellerini ödeyebilsin diye kapatılıyor. Bakanlığın kendi rakamlarına göre, ödemeler2019 yılından itibaren 419.2 milyon TL ile başlıyor. 2020 yılında 448.5 milyon TL’ye çıkıyor."

Sakarya’da kapanacak hastaneler olacak mı?

Çiğdem Toker’in yazdığı gerekçelerle geniş bir kesimin itiraz ettiği ‘Şehir Hastaneleri’yle ilgili kuşkulara ilişkin, Sakarya milletvekilleri ve iktidar partisinin yöneticilerin- den bugüne kadar herhangi bir açıklama gelmedi.

KAMU HASTANELERİ

Gazetemizde daha önce de haberleştirilen ve dönemin CHP İl Başkanı Ayça Taşkent’inde tepki gösterdiği Şehir Hastaneleriyle ilgili kuşkuların giderilmesi için iktidar partisinden açıklama bekleniyor, Sürekli müjde olarak duyurulan Bin Yataklı Şehir Hastanesi kurulduğunda mevcut kamu hastanelerinden kapananlar olacak mı? Sorusu yanıt bekliyor.

Editör: TE Bilişim