5 YILDA İNŞLLAH İYİ HİZMET VERİRLER.

Sakarya kent şurası toplantı öncesi yemeklerini yedikten sonra güncel konuları konuşmak üzere şuranın başkanı Yavuz Denizin açılış konuşması ile başlayan toplantıda “Bu görmüş olduğunuz ortam insanların birbirine karşı olan sevgi bağının bir arada toparlanarak böyle bir ortam meydana gelmiştir” dedi.

Bu işin yaratıcısı, bu işin bugün ki toplantıya gelmesini sağlayan değerli arkadaşım Erol Öztürk’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Belediye başkanlarımız geldiler, adaylarımız geldiler. Kent şurası olarak bizler onlara olan samimi duygularımıza karşı en hassas noktalarımızı gösterdik.

Kamuoyundan almış olduğumuz bilgilerden de bizlerden memnuniyetini dile getirdiler. İnşallah seçilen arkadaşlarımız gelecek 5 yılda Sakarya’da iyi hizmet verecekler. Vermedikleri takdir de kendi konularımız içerisinde hiçbir çalışma yapmazlarsa onları ikaz etmek bizim hakkımızdır. Bunları daha önce de yaptık. Eski Sakarya Stadını yıkılmasından dolayı TOKİ’ye veriliyordu, büyük mücadelelerle orası bahçe olarak yapılacağı söyleniyor. İkinci olarak Treni gara getirmemiz, burada hepimiz elinden geleni yaptı. Ben inanıyorum ki sevgi bağımız her geçen gün kuvvetlenecek.  Fakat unutmayız ki çok da genç değiliz. “dedi

BÜYÜK BİR CAMİYE İHTİYAÇ VAR.

Şuranın Kurucu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu  “2009 yılından beri bir araya geliyoruz.  Bir araya gelmemiz, bu bağlılığı topluma göstermek hepimizin hedefiydi. Mayıs ayında toplantı yaptık ve seçim içerisinde belediye başkanlarını dinledik. Ama görüyoruz ki seçimden sonraki şehrin gelişmesinde hızlı bir adım atılmadı. Bu konuda ilgili kişilere gerçekleri söyledik.

Bu şehrin uzun vadeli işleri var. Ama maalesef kısa vadeli işler bile yapılmadı. Tecrübeli insanları kadrolara almaları gerektiğini düşünüyorum.  İnşallah buradan sesimizi duyarlar. Politik davranmadan insanlara görevler verilmeli.

Depremin izlerinin hala kalkmayan bu ilimizde çok çalışılması gereken işleri var. Hızlı tren konumuzdaki, hızlı tren seferlerimiz durmuş sanırım. Yer çöküntüsü olmuş. Zamanında doğru plan yapılmayıp gelişi güzel aceleyle yapılan işlerin ne hale geldiğini görmek mümkün. Hızlı tren seferleri durmuş vaziyette. Uzun vadeli projeler yaparlarsa bu şehri güzelleştirmek için mutlu oluruz. Şehrimizin büyük bir camiye ihtiyacı var. Maalesef şehrimizin her Cuma günü toplanabileceği bir camisi yok.  Vagon fabrikasının bulunduğu şimdiki itfaiyenin olduğu yerin büyük bir alan 30 bin metre karelik bir alan. Bunun da gündeme gelmesi gereken bir konudur.

Son zamanlardaki bu dilenci operasyonlarının gerçekleşmesi de şehre ayrı bir güzellik katacaktır diye düşünüyorum. Önüne gelen bir şey istiyor. Bir diğer konu Suriyeli, Iraklıların bu şehirde çok kötü bir şekilde semt edinmeleri, camilere girmeleri, hastanelere girmeleri, adam dizine kadar şortlarla, çoraplarla, bizim alnımızı koyduğumuz yere çorapsız giriyor” dedi.

ŞURA SORUNLARI KONUŞUYOR.

Şuranın kurucu üyesi Nuri Paker  “ Üyeler olarak şura üyeleri olarak ayda bir kez bir arada oluyoruz şuranın bir yaptırım gücümüz yok bu toplantılarda şehrin sorunlarını dillendiriyoruz. Önemli konuklarımız oluyor onlardan önemli bilgiler öğreniyoruz onlar bizlerden öğreniyorlar. Hiç kimsenin kent şurasından başa bir beklentisi olmasın” dedi.

Toplantıya katılan üyeler tek tek söz verilerek kendileri hakkında ve belirtmek istedikleri konularda konuşmalar yaptılar. Ardından şura başkanı Yavuz Deniz yaz tatili nedeniyle toplantılara ara verildiğini şuranın 24 Eylül Salı akşamı belirtmesiyle toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim