Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, meclis üyeleri sektörel sorunlar ve Sakarya’yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İş dünyası temsilcilerinin bir araya geldiği SATSO Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Talip Kuriş yönetiminde ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SAKARYA’MIZ PSİKOLOGSUZ KALDI

Toplantıda söz alan 15. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Ercan Başnuh, “Aktüel konularla kendimizi göstermeye çalışıyoruz ama sıkıntılarımız var. Ciddi sorunlarımızdan bir tanesi; bizim özel eğitime muhtaç çocuklarımız var kurumlarda eğitim almak için bir rapora ihtiyaçları var. Sakarya’da da bu raporu sadece çocuk psikoloğundan alabiliyorlar. Bu rapor süreleri ile ilgili sıkıntılarımız var. Sakarya’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sadece 2 psikoloğumuz vardı ama 15 gün önce tayin ve doğum izni vesilesiyle Sakarya’mız psikologsuz kaldı. Çocuklarımız Kocaeli’ne gitmek zorunda kaldı” dedi.

KONUNUN GERÇEK MUHATAPLARI

Tayin ve atamaların netleştirilerek bu sorunun giderilmesi gerektiğini ifade eden Başnuh, “Yaşadığımız sorunların öznesi biz değiliz ama düzeltmeye çalışıyoruz. Bu işin organizasyonunu daha siyasi bir güçle oluşturmak gerekiyor ki sorunlar ulaşması gereken yerlere ulaşsın. Popülist mi yaşayacağız gerçekçi mi olacağız buna karar vermeliyiz. Bu sorunları, bu konunun gerçek muhatapları ile çözmeliyiz” diye konuştu

DERTLERİ ÇÖZEBİLECEK KURUM

Toplantının kapanışında değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, sektörel ve şehirle ilgili sorunların konuşulduğu tek yerin SATSO olduğunu söyledi. Altuğ, sorunları dile getirip ilgililere aktarmanın görevleri olduğunu vurguladı ve “Burada konuşulanları çözebilme konusunda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yazışıyoruz, şifahi görüşmeler, resmi görüşmeler, toplantılar düzenliyoruz. SATSO’yu, Sakarya’nın gerçekten dertlerini çözebilecek bir kurum haline getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

HEDEFLERE ÖNCE BİZ İNANMALIYIZ

Altuğ,  “Bu konuda samimiyiz Bu şehri bir yerlere getirmekle alakalı ciddiyetimiz var” ifadelerini kullandı ve Sakarya’nın Stratejik Planı’nı hazırlama düşüncelerinin de buradan yola çıkarak başladığını kaydetti. Koyulacak hedeflere ve varmak istenilen noktaya önce kendilerinin inanması gerektiğini belirten Altuğ, üyelerden bu konuda destek istedi.

Editör: TE Bilişim