SESOB’a bağlı odaların kongreleri başladı. Dün yapılan Fırıncılar, Minibüsçüler ve Sandalyeciler Odaları’nın kongrelerinde sürpriz yaşanmadı. Fırıncılarda Halil İbrahim Balcı, Minibüsçülerde de Ali Bektaş, Sandalyecilerde ise Muhittin Kılıç yeniden başkan seçildi.

FIRINCILAR ODASI

Başkan Balcı, ekmeğin daha sağlıklı ve hijyen ortamında üretilmesi gerektiğini belirtti. Balcı, “Sağlıklı ve hijyen ortamlarda ekmek üreteceğiz. Kaliteli ekmek üretimini sürdüreceğiz. Meslektaşlarımızın maliyet hakkını düşünürken tüketicilerin de alım gücünü göz ardı etmeyeceğiz. İşletmelerimize daha sağlıklı ortam hazırlamada gerekli özveriyi gösterdik. Temizliğe ve kaliteye önem veriyoruz. Mağdur olan ailelere ekmek kartı dahilinde ekmek veriyoruz. Bundan sonra da bu hizmetlerimiz devam edecektir. Kayıt dışı çalışmaların önüne geçmek için odamız gereken çalışmaları yapacaktır” ifadesini kullandı. Daha sonra yapılan seçimlerde Balcı, kongreye katılan üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

MİNİBÜSÇÜLER ODASI

Minibüsçüler Odası kongresinde ise mevcut Başkan Ali Bektaş’ta tek adaydı. Kongrede konuşan Bektaş; “Biz bin 500’ün üstünde istihdam sağlıyoruz. Biz odalarımızın borçlarını sıfırladık. 2010 da çabalarımızın karşılığını da aldık. Biz oda olarak şoförlerin eğitimlerine önem verdik. Müşterilerimizin beklentilerine cevap verdik. Amacımız bu güzel şehrin insanlarına hizmet vermektir. Ve bunun sürdürülmesini amaç edineceğiz. Halkımızın mağdur olmaması için her zaman çalışıyoruz” dedi.

YENİ YÖNETİM

Yapılan seçimler sonunda Minibüsçüler Odası Yönetimi (ASİL); Nurettin Pomak, Erkan Arabacı, Ahmet Yiğit, Ramiz Gümüş, Sedat Akbaş ve Mustafa Tarkan’dan oluşurken, yedek yönetim şu isimlerden oluştu; Ömer Akyıldız, Kazım Pertev, Ali Osman Özçelik, Evgin Sürücü, Avni Karabulut, Hasan Güz ve Olcay Sakallı. Denetim Kurulu’nda ise Bülent Şeker, İsmail Şimşek ve Fahrettin Demiray yer aldı.

SANDALYECİLER ODASI

Bu arada, Sakarya Sandalyeciler ve Mobilyacılar Odası Kongresi’nde de sürpriz olmadı. Uzun yıllardır oda başkanlığını sürdüren Muhittin Kılıç bir kez daha rakipsizdi ve yeniden başkanlığa seçildi. Sümeyya ÖZNE

Editör: TE Bilişim