"Başkanı ikna etme süreci var"

Ada Treninin şehir merkezine girmesi hakkında bir açıklama yapan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu,"Büyükşehir Belediye Başkanımızın ayrı görüşü talep edenlerin ayrı görüşü var. Şehir içindeki trafiğin anormal bir şekilde yoğun olması ve belirli saatlerde kilit duruma gelmesi trenin gelmesiyle hemzenin geçitlerinde trafiği daha da olumsuz yönde etkileyecek. Ama onunda alt geçit, üst geçit diye sistemiyle aşılabilir diyorlar. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Başkanı ikna etme süreci var" diye konuştu.

"Orası açık cezaevi olacak"

Hendek’te bulunan Kredi Yurtlar Kurumunun yerinin cezaevi olacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Valilik binasının hemen yanına planlanan Adliye binasının yapılmasında bir sorun yok devam ediyor yapılacak. Eğer bir kamu binası boşta veya atılsa öncelikle onları tespit edip ihtiyacı olan kurumlara verilmesi gerekir. Devlete ait bazı binalar var ki boş ve atıl. Hendek ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumuna yapılmış bir yer var. 3-5 senedir atıl durumda duruyor binalar. Bin 500 mahkumu barındırabilecek açık cezaevi ihtiyacı var. Bazı yerde üst üste kalıyor bazı yerlerde. Başsavcı ile istişare yaptık. Orası açık cezaevi olacak" dedi.

"Cam filmi ile ilgili şuan ceza uygulaması yapmıyoruz"

Cam filmi hakkında açıklama yapan Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, "Sakarya’da belli başlı sorunlardan bir tanesi çok fazla silah atma ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanmak. Biz bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Her gün şok uygulamalar yapıyoruz. Çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirmiş durumdayız. Araç filmi ile ilgili kafa karışıklığı söz konusu. Araç filmi kanunen yasak idi. Hükümetimiz bir çalışma yapalım bu cam filmini tamamen kaldıralım düşüncesi oluştu. Ceza uygulaması bir müddet durduruldu. Cam filmi yasağı tamamen kaldırılsa suçlarla mücadele zorlaşır. Filimli araçta suçluyu göremeyiz ve kameralarla çekemeyiz. Onun uygulama devam etsin görüşü ağırlık kazandı. Eskiye dönüldü. Belli bir dereceye kadar müsaade edilecek. Abartı bir durum olanlar yasaklanacak. Şuan ceza uygulaması yapmıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha