Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sosyal medya aracılığıyla şehir içi ulaşımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya aracılığıyla ulaşımla ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Gerek toplantılarda gerekse sosyal medya aracılığıyla ulaşımla ilgili gelen talepleri ve şikayetleri okuyorum. Ayrıca bunların hepsini Ulaşım Daire Başkanlığımıza da iletiyor ve geri dönüşlerini takip ediyorum. Şunu çok açık bir şekilde paylaşmak istiyorum, gelen tek bir şikayete karşı kayıtsız kalmamız asla söz konusu olamaz. Ulaşımla ilgili talep ve şikayetleri anlık takip ediyoruz. Gerek toplu taşıma gerekse trafikle ilgili sürekli çalışıyoruz ve güncellemeler yapıyoruz” dedi.

Toçoğlu, “Sadece yeni yollar, bulvarlar açmakla kalmıyor aynı zamanda teknolojik gelişmelerle beraber müdahalelerimizi de yapıyoruz. 32 Evler-Hızırilyas bağlantı yolu hizmete girdi. Yazlık kavşağı büyük oranda tamamlandı. Şehrin yeni girişi Yavuzselim Caddesi’nde çalışıyoruz. 3. Köprü ve yeni duble yolun projelendirme çalışmaları bitiyor. Tepekum - Kuyudibi 4 kilometrelik yeni bulvar 2018 yılında bitiyor. Topça kavşağında çalışmalar başladı. Merkeze katlı otopark için arsanın devredilmesini bekliyoruz. 1. OSB ile SATSO arasındaki duble yolun ihalesini yaptık” diye konuştu.

Sakarya’nın çok daha güvenli ve sağlıklı bir ulaşım ağına sahip olacağını söylen Başkan Zeki Toçoğlu, “Akıllı kavşaklar için ihaleye çıkıyoruz. 6 kilometrelik bisiklet yolunu şehrimize kazandıracağız. Erenler’e yeni bir üst geçit inşa ettik. Stat çevresine 3 buçuk kilometrelik yeni yol inşa ettik ve daha birçok ulaşım projesini hayata geçirdik ve geçiriyoruz. Tüm bu çalışmalar inşallah 2018 yılı içerisinde tamamlanacak. İşte o zaman Sakarya çok daha güvenli ve sağlıklı bir ulaşım ağına sahip olacak. 20 yeni otobüs alarak toplu taşımamızı güçlendireceğiz. Ulaşımla ilgili yapacaklarımız sadece bunlar da değil. Taleplere, beklentilere göre rasyonel adımlar atarak Sakarya ulaşımının ihtiyaçlarını karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha