Medikal sonda hasta bezleri ve diğer medikal ürünlere yapılan zamlar sonrası engellilerin ödemek zorunda kaldığı fark sondada 200-300 TL, hasta bezlerinde ise 300-480 TL ye ulaştı. Engellilerimiz ve aileleri mağdur. Devletimiz bu konuda bir an önce düzenleme yapmalıdır.

Sağlık Uygulama tebliğinde terör mağduru gazi engellilere tanınan sağlık hizmetleri engelli vatandaşlarımız içinde aynı şekilde sunulmalı.

Tüm engel gruplarını dikkate alarak yaşamımızı kolaylaştıran SUT yönetmeliği çerçevesinde karşılanan medikal ortez, protez ve benzer mobilitasyon ürünleri tekerlekli sandalye ve benzer ürünler için ödenen rakamların yükseltilmesi sağlanmalı.

Engelli sağlık kurulu raporlarında yaşanan sorunlar yüzde 40 altında olan engelli vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli. Yüzde 40 altında olanlar işe giremiyor. Çalışmak isteseler sağlıklı değilsin deniyor arada kalmış olan bu grup engellilerimizin sorunları çözümlenmeli.

"Engellilerimizin ağız ve diş sağlığı tedavileri için Sakarya ADSM merkezin diş ameliyathanesi bir an önce işler hale gelmeli, ailelerimiz Sapanca'ya yönlendirilmekten kurtarılmalıdır.

Sakarya'da bir çocuk psikiyatri doktor

var. Yeterli olmama dolaysısıyla ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Sakarya'da Pediatrik Ürodinami Ünitesi olmamasından dolayı engelli hastalar Düzce ve Bolu'ya yönlendirilmekte. Bir an önce Sakarya'ya kazandırılmasını istiyoruz.

Omurilik felçlilerin tam takibinin yapıldığı bir sağlık hizmet anlayışı sunulmalı şehir dışında hastalar dertlerine derman aramamalı maddi külfet ve erişim çok zor hastalar ve aileler maddi manevi zorlanmakta.

Büyükşehir Belediyesinde Engelli Hizmetler Daire Başkanlığı kurulmalı.

TOKİ’nin 50 bin konutluk projesinde engellilerin mağduriyeti giderilmeli. Her ilçeye engelli tuvaleti yapılmalı, her ilçeye engelli hizmeti aracı alınmalı.

 Engelli spor kulüpleri ve uluslararası alanda başarılı engelli sporculara Yerel Yönetimler Kanununda yapılacak değişiklikle desteklenmeli.

Editör: TE Bilişim