Mahkeme heyetinin, Sakarya Barosu ve kadın derneklerinin davaya müdahil olma talebini ‘Suçtan doğrudan zarar görmedikleri’ gerekçesiyle reddettiğini hatırlatan Kazan, bu kararın Avukatlık Kanunu’nun 95’inci maddesine aykırı olduğunu belirtti.
Söz konusu yasanın, Baroları insan haklarının, hukukun üstünlüğünün korunmasında ve işlerlik sağlanmasında görevli kıldığını dile getiren Kazan, “Baroya ‘sen bencil ol’, ‘kimsenin hakkını düşünme’ diyemezsiniz” dedi. 
Baro’nun böyle bir olaya sessiz kalmasının mümkün olmadığını belirten Kazan, “Acımıza sahip çıkmamıza engel olundu. Bu karardan sonra protesto edip duruşmadan çıktım. Istırap ve acı duyuyorum ve öfkeliyim”  diye konuştu.
Sakarya Barosu’nun müdahillik talebinin reddedilmesinden en çok sanıkların mutluluk duyduğunu ifade eden Kazan, şunları kaydetti:
“Sanıkları niye memnun ediyoruz. Onlar ve onlar gibilerine gözdağı vermek gerekirken, baroları, STK’ları yok saymak neden? Suça meyilli insanlara, hak ihlali yapanlara, “Barolar, STK’lar, savcılar karşımıza çıkacak duygusunu vermemiz gerekiyor. Bir insanlık görevidir dayanışma. Mahkemelerin güç aldığı toplumsal destektir, alınacak kararlar için toplumsal meşruiyettir. Biz esnaf odası değiliz. İnsan haklarını her zaman savunma görevimizi yerine getirmeye, her toplumsal yaraya parmak basmaya devam edeceğiz. Ham savunucusuyuz. Bu kararı temyiz edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim