Adapazarı Çeşme Meydanı Orta Mahalle’de önceki gece meydana gelen olayda, bardan çıktığı sanılan ve yanındaki kadınla tartışırken havaya ateş açan kişinin silahından çıkan kurşunlar, üç katlı bir binanın saçak betonuna saplandı. Olay sırasında camdan bakmakta olan genç ölümden kıl payı kurtuldu. Evde elektriklerin kesildiği için, başka yerlerde de kesik mi diye camdan dışarı bakmak isteyen 20 yaşındaki H.T, mermilerin başının hizasının çok yakınından geçtiğini hissedince şoka girerek kendini içeri attı. Olay sonrası ateş açan kişi ile yanındaki kadın koşarak olay yerinden kaçtı. Olay yerinde incelemede bulunan polis, boş kovanlar toplayarak, mermilerin saçağına isabet ettiği daire sakinlerinin ifadesine başvurdu. Polis yetkilileri, silahla ateş eden kişinin yakalanmasına çalışıldığını bildirdi.

BİR ŞARJÖR BOŞALTTI

Camdan dışarı bakarken ölümle burun buruna gelen gencin ablası Alev A, olayı şöyle anlattı: “Gece yarısı bina önünde sesler duyduk. Kardeşim camdan baktı, bir kız ile bir erkek kavga ediyordu. Silah patladı, kurşunlar kardeşimin kulağı
nın dibinden geçti. Kardeşim kendini geri attı. Silahı atan ve kız ayrı sokaklara doğru kaçtı. Rasgele havaya ateş açtı bir şarjörü boşaltmıştır. Üçüncü kata bize denk geliyordu ölümden şans eseri kurtulduk.”

ALKOLLÜ MEKANLAR

Anne Semahat T. ise şunları söyledi: “Bu çevrede alkolü yerler var, zaman zaman silahlar bu sokakta patlıyor. Son olayda az kalsın oğlum vuruluyordu. Oğlum yaşadığı olay nedeniyle halen şokta, evimizde otururken bile ölümle burun buruna kala biliyoruz. Çeşme Meydanı Orta Mahallede polislerin daha sık önlem almalarını istiyoruz. Eline silah alıp rastgele ataş açmasın, kimsenin ölümüne neden olmasın.”

Editör: TE Bilişim