Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu dün Ankara Green Park Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurulda seçime tek liste olarak giren Federasyon Başkanı ve Sakarya Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı yeniden başkanlığa seçildi. 2002 yılından beri federasyon başkanlığını başarıyla yürüten Başkan Balcı, genel kurulda delegelerin büyük desteğini alırken salona girdiği anda ayakta alkışlandı.

Halil İbrahim Balcı’nın güven tazelediği 6. Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığını Düzce Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı yaptı. Genel Kurula AK Parti SKM Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nihat Pakdil, TESK Genel Sekreteri Naci Sulkalar, TOBB Başkanvekili Faik Yavuz, Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, KOOP-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Duran, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ve Başkan Vekili Ahmet Erkan, Ankara Sakaryalılar Vakfı Başkanı İrfan Çelik, eski sendikacı Enver Toçoğlu, Sakarya ve ülke genelinden oda başkanları, delegeler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda yönetim kurulu idari ve mali açıdan delegelerce ibra edildi. Yönetimin ibrasının ardından dilek ve temenniler bölümünde kürsüye çıkan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Esnaflar için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Balcı, “ Geçtiğimiz dört yıl sıkıntılı geçti. 2014 yılından bugüne kadar sektör açısından önümüze ciddi engeller çıktı. Bunlardan en önemlisi ruhsat yönetmeliğimizi Danıştay iptal etti. Bu esnafların kazandığı bütün hakları elimizden alacaktı. Sektörü en az 10 yıl geriye götürecek olan bu kararı yoğun çalışmalarımız sonrasında düzelttik. Sizlerin desteği ile bu işi 2 ay içerisinde çözdük” dedi.

Balcı, “ Ekmek fiyatlarının Ankara tarafından belirleneceğini zamanın tarım bakanı açıkladı. Bu bizde kaygı oluşturdu. Bu meseleyi de önce sizlerin desteği ile hallettik. Bu meselenin çözümü noktasında direk bakanlığa giderek görüşme yapan TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken ve TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. 2002 yılından bugüne kadar sıkıştığımda yanına gittiğim Sakaryalı dostum ve ağabeyim Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. TOBB’da bizim sorunumuz için yapılan toplantıda KOOP-İş Başkanı Eyüp Alemdar ile birlikte iki buçuk saat bulundular” şeklinde konuştu.

2002 yılından beri aynı heyecan ile çalışmaya devam ettiklerini belirten Balcı, “ Bugün birli ve beraberlik içinde bir genel kurul icra ediyoruz. Geçmişte görevde bulunan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yönetimde yer alan arkadaşlarımızla özveri ile çalışacağız. Önümüzdeki dönem inşallah fazla sıkıntılı olmaz. Ama hep birlikte karşımıza çıkacak her türlü sorununun üstesinden geleceğiz. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Genel Başkan Balcı, esnafa ve fırıncılar federasyonuna desteklerinden ötürü başta Sakaryalı Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara plaket verildi.

Halil İbrahim Balcı’nın güven tazelediği genel kurulda yönetim kurulunda şu isimler yer aldı. Esat Akkaya, Erol Güneş, Mehmet Emin Güngör, İbrahim Korkmaz, Nejdet Durmuş, Refik Kumbasar, Mustafa Aslan, Kemal Akdağ.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Erdal Pınar, Abdullah Sarı, Murat Duran, Yasin Güzel,

Nasrettin Bucak, Muhammet Yorulmaz, Abdülkadir Şaşi, Abo Yılmaz.

Denetim Kurulu Asil Üyeleri; Bekir Yurtbay, Mahmut Şenöz, Cemalettin Coşkun.

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri; Şenol Kansu, İlhan Yıldız, Seyit Aslan.

Editör: TE Bilişim