Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Talip Kuriş Başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu’nun aylık icraatları ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Makine İhtisas OSB’de kamulaştırmayla ilgili açılan karşı davaların kendilerine sorun çıkardığını ancak yaptıkları lobi çalışmasının sonucunda yollarının açıldığını söyledi. Altuğ’un konuşmasından satır başları şu şekilde:

MAKİNE İHTİSAS’A YOL AÇILDI

“Sanayi Ticaret Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile OSB’lerle ilgili istişare toplantısı yaptık. 3 OSB var üzerinde çalıştığımız. Makine İhtisas OSB alanının büyük kısmı kamulaştırılmıştı ancak açılan davalarla sıkıntı yaşanıyordu. Alan ile ilgili bilgi karmaşası vardı. Valimiz ve vekillerimizle lobi çalışması yaptık. İstanbul Bölge adliyede 12 dosyamız var. Hukukçularımızla bu konuda ilgileniyoruz. Bakan yardımcımızdan aldığımız bilgiye göre kamulaştırmalarımıza devam edebilir pozisyondayız. Makine İhtisas OSB için yolumuz açıldı.”

BAKANLIKLARDAN ONAY GELDİ

“Yine şehrimizin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olan Ferizli‘deki Metal ve Otomotiv Organize Sanayi Bölgesi bir bakanlıkta takılmıştı. Ciddi bir lobi faaliyeti ile hafif de olsa alanının küçülmesi ile birlikte onaylandı. Şimdi dosya Tarım Bakanlığından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, onaya geçecek. En kısa zamanda onayı gelecektir. Söğütlü 2. OSB, Tarım Bakanlığında takılmıştı. Onaylandı. Bakan Yardımcımız Hasan Bey yazıyı kısa zamanda ileteceğini belirtti.”

KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ

“Küçük sanayi siteleri ile ilgili çalışmalarımız var. 1. OSB’nin içinde yapılması planlanan küçük sanayi sitesi... Kooperatife kredi çıkmıştı, o kredi ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Bakanlığın bütçesi nedeniyle kredide sorunlar var ancak ellerinden geleni yapacakları bilgisini aldık. Kaynarca’da mobilya ihtisas sanayi bölgesinin için küçük bir kooperatif ile ilgili sorun olmadığı bilgisini verdi Bakan yardımcımız. Küçük sanayi sitelerinin kümelenmesini her zaman destekleyeceğimizi belirtmek isterim.”

Editör: TE Bilişim