Sahne tahsisinin, tiyatro sanatçıları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e sosyal medyadan verilen destek nedeniyle iptal edildiği öne sürülen açıklamada, şöyle denildi:

"ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN BİZ OLMADIĞIMIZ HALDE, Mesleğimizin duayenleri ve büyük ustaları Sevgili Metin AKPINAR ve Müjdat GEZEN’e sosyal hesaplarımızdan destek mesajı yayınlamış olmamız sebep gösterilerek, 20 Ocak tarihli Serdivan Kültür Merkezi salon tahsisimiz ilgili makamlarca iptal edilmiştir. Bu nedenle “Azizname” oyunumuzu sergileyemeyeceğiz. Bizden kaynaklanmayan bu durum için kıymetli Sakarya seyircimizden ÖZÜR DİLİYORUZ. Cumhuriyet Sahnesi

Not: Biletix üzerinden bilet alan seyircilerimiz Biletix’ten,
yerel gişelerimizden bilet alan seyircilerimiz ise bu
gişelerden bilet ücretlerini iade alabilirler."

Kazan’dan TEPKİ!

CHP Serdivan Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan, Cumhuriyet Sahnesi'nin 20 Ocak'ta sahneleyeceği 'Azizname' adlı oyun öncesi salon tahsisini iptal eden Serdivan Belediyesini eleştirerek, "Artık bizi şaşırtmayan türden olan bu iptalin gerekçesi en az iptal eylemi kadar vahimdir" dedi.

Kazan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi’nde 20 Ocak 2019 tarihinde sahnelecek olan “Azizname” adlı oyun ile ilgili sahne tahsisinin iptal edildiğini, oyunu sahneleyecek Cumhuriyet Sahnesi’nin yaptığı açıklamadan öğrenmiş bulunmaktayım. Artık bizi şaşırtmayan türden olan bu iptalin gerekçesi en az iptal eylemi kadar vahimdir. Belediyeyi yönetenlere hatırlatırım ki, Serdivan Belediyesi’nin Kültür Merkezi belediyenin diğer tüm taşınmazları gibi halkın vergileri ile yapılmıştır ve halkın malıdır. Seçimler ile belli bir dönem belediyeyi yönetmek üzere görev alanlar bunları yönetirken o taşınmazlarda kendilerine oy veren ya da vermeyen herkesin hakkı olduğunu unutmadan, halkın her kesimi tarafından kullanımını sağlamakla yükümlüdür. Sergilenecek oyunu beğenmemeleri ya da sergileyecek olanlar ile aynı düşünceyi paylaşmıyor olmaları bunu değiştirmez.

Unutmamalıyız ki seçimleri kazanarak belediye başkanı olmak mümkündür, önemli olan ise şehr-ül emin olabilmektir.

1 Nisan sabahı Serdivanlıların, Serdivan’ı yöneten bu yasakçı anlayışa son vereceklerine inancımız tamdır. Bu vesile ile buradan Serdivanlılara bir kez daha söz veriyorum;

“ Belediyeyi yönetirken ve imkanlarını vatandaşlara tahsis ederken, sadece bize oy verenlerin değil her görüşten Serdivanlının belediye başkanı olduğumu ve belediyenin taşınmazlarının farklı görüşlerden bu insanların vergileri ile yapıldığını bir an olsun aklımdan çıkarmayacağım”.

Editör: TE Bilişim