Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 3. Tarım ve Orman Şûrası kapanış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmanın bir bölümünde yüzde 80 lik kısmı bölgemizde üretilen ayvaya da değindi.Erdoğan; “Milletimizin gıda güvenliğini garanti altına almak, her ülke gibi Türkiye için de, bir millî güvenlik meselesi hâline gelmiştir. Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlı olmak en az savunma sanayiinde dışa bağımlılık kadar tehlikelidir. Biz tarımsal hasılada, dünyada yedinci, Avrupa’da ise 1.nci sıradayız.Çok önemli ürünlerimiz olan Fındık, Kiraz, incir, kayısı ve ayva üretiminde dünya lideriyiz.Dünyanın 195 farklı ülkesine 1690 farklı tarım ürünü ihraç ediyoruz”, dedi.

Ayvanın başkenti olarak anılan ve son yollarda Ayva üzerine yaptığı çalışmalar ile ülke gündemine oturan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. Tarım ve Orman Şurasındaki bu konuşmasını sosyal medya hesaplarından paylaştı.Başkan Kaya mesajlarında; “Ülke olarak Ayva üretiminde dünya lideri konumundayız.Ülkemizde Ayva üretiminde de lider ilçeyiz. Artık Ayva denilince akla Geyve gelmekte. Yaptığımız tanıtımlarla Geyve ayvamız ülke çapında adından bahsedilir hale geldi.İnşallah dünya pazarında da bahsedilir hale gelecek. Ayva ile alakalı çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Durmak yok; ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için çalışmaya, üretmeye ve katma değer sağlamaya devam” ifadelerini paylaştı.

Editör: TE Bilişim