Protokol törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, Genel Sekreter Dr. Yaşar Kahraman, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, MARKA Sakarya Koordinatörü ve Ar-Ge Merkezi firmalarının üst düzey yöneticileri katıldı.

AR-GE VE İNOVASYON EKOSİSTEMİNE YABANCI DEĞİLİM

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, protokol törenindeki konuşmasında Sakarya’daki tüm üst düzey Ar-Ge firmalarının Teknokent çatısı altında üniversitede buluşmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Rektörlük görevine yeni atandığını, ancak Sakarya camiasını iyi tanıyıp, bildiğini ifade eden Savaşan, “Üniversitemizi daha ileri götürmek, vizyoner kimliğini geliştirmek için bizlere ve siz değerli sanayicilere önemli görevler düşüyor” dedi.

Sosyal bilimci olmasına karşın Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemine çok yabancı olmadığını dile getiren Savaşan, şöyle devam etti:
“İki yıl boyunca Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundum. Hepimizin malumu Ar-Ge ve İnovasyon günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi. Etkin Ar-Ge teşvikleri ile sanayisi desteklenen ülkeler Dünya Rekabet Sıralamasında en üst seviyelerde yer almakta. Ülke olarak beklentimiz; yapılan Ar-Ge çalışmalarının ülkemize ekonomimizde katma değer yaratacak, uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artıracak ileri teknoloji içeren ürünler olarak dönmesidir. Ben bu protokol töreni ile bu güzel ortamın üniversitemizde yapılmasından, sinerjisinden duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Her bir katılımcı firmaya ve Sakarya Teknokent çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

SAKARYA TEKNOKENT SANAYİCİNİN YANINDA

Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin de, “Sanayide alacağımız her mesafe, küresel rekabette ülkemizi üst basamaklara taşıyacaktır. Her sanayi atılımı, başı dik bir ülke olma yolunda, elimizi güçlendirecektir. Bunun için diyoruz ki ülkemizi ileriye taşıyacak anahtar; Teknoloji, Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyondur” dedi.

Engin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Teknoloji üretmeyen bir ülkenin, parlak bir geleceği olamaz. Teknolojik alt yapısı olan ürünleri üreterek ülkemizde bir sıçrama ve ilerleme sağlamalıyız ki bölgemizde söz sahibi bir konuma gelelim. Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi olarak Ar-Ge kültürüne sahip bölgemizdeki her firma ile işbirliği yapmaya ve çalışmaya hazırız. Bugün imzaladığımız İşbirliği Protokolü ile yükselen sinerjimiz artarak devam edecektir. Sakarya Teknokent olarak her türlü desteğe ve işbirliğine açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Protokol törenimize katılarak bizleri onurlandıran başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan hocamız olmak üzere siz değerli firma temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Protokol törenine katılan Ar-Ge Merkezine sahip firmalar şunlar:
 

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş.

BAŞAK TRAKTÖR İŞ VE TARIM MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

TOYOTA BOSHOKU TÜRKİYE OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

TIRSAN TREYLER A.Ş.

DAIKIN ISITMA VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ SAN. TİC. A.Ş.

ASAŞ ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET A.Ş

NTG PLASTİK SAN. VE TİC. A.Ş

GİZEM SERAMİK FRİT VE GLAZÜR SAN. VE TİC. A.Ş

AKSA MAGNET ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER SAN. VE TİC. A.Ş.

RC ENDÜSTRİ ULAŞIM ARAÇLARI A. Ş.

AYDIN ÖRME SAN. VE TİC. A.Ş

FEDERAL ELEKTRİK YATIRIM TİC. A.Ş.

AK GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

OPTİMAK OPTİMUM SÜREÇ TASARIMI VE UYGULAMALARI SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Editör: TE Bilişim