Karasu Kaynarca arasında yapımı devam eden bölünmüş yolun Büyükyanık Köyü Yeniköy Mahallesindeki bölümünde 3 yıl önce üst geçit yapıldı. Ancak geçidin altından geçen yolu su basmaması için su tahliyesi sağlayacak künkler koyulmadı. Bu durum yola su yayılmasına ve çamura neden oluyor. Yolu kullanan vatandaşları mağdur ediyor.

HABERLERİ VAR ANCAK

İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki bin 700 nüfuslu Büyükyanık Köyü’nün Muhtarı Şaban Çimen, “Sorundan SASKİ’nin de, Kaynarca Belediyesi’nin de haberi var ancak bir türlü hizmet alamadık” dedi.

3 YILDIR DEFALARCA BAŞVURDUK

Kaynarca’nın en büyük köyü olduklarını belirten Büyükyanık Köyü Muhtar Vekili Alaattin Erbatur ise, “Üç yıldır SASKİ’ye, Kaynarca Belediyesi’ne defalarca başvurulmasına rağmen bir sonuç alamadık. Öğrenciler, yaşlılar başta olmak üzere zorluklarla karşılaşıyoruz. Küçük bir harcama ile suyun tahliyesi ve yolun bozuk kısmı onarılabilir ama nedense ilgilenilmiyor” diye konuştu.

SÖZLERİNİ TUTSUNLAR

Köy sakinlerinden Hasan Demiray ise sorunu şu sözlerle ifade etti: “Ufak bir masrafla yapılabilecek bir hizmet bizden esirgeniyor. Biz de bu devlete vergi veriyoruz. Bu köyün de mahallenin de yüzde 80’i oyunu 3 yıldır hizmet beklediğimiz Kaynarca Belediyesi’ni yöneten Zeynur Özel’e, Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten Zeki Toçoğlu’na ve partisine, AK partiye verdi.

Kurban Bayramında ilçemizi ziyaret eden sayın Toçoğlu’na yol sorununu söylediğimde Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel’i işaret ederek, ‘Bu başkan kesinlikle yapacak’ demişti. O da, ‘Toçoğlu kefil oldu kesin yapacağız’ dedi. O söz hala yerine getirilmedi. Sözün yerine getirilmesini bekliyorum.” - Sedat Balta

Editör: TE Bilişim