Suriye'de iç savaşın başlamasıyla çok sayıda Suriyeli Türkiye'ye sığınmış ve kendi iş yerlerini açmak da dahil sosyal hayata karışmıştı. Bu çerçevede Sakarya'ya yerleşen mülteciler, şehrin çeşitli noktalarında ağırlıklı gıda ticareti olmak üzere birçok firma açılırken, iş yerlerinin büyük bir kısmının tabelalarının Arapça olması tartışmalara neden olmuştu.

BURASI ŞAM MI?

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, sosyal medya hesabından Sakarya'ya gelen mültecilerin bazı bölgelerdeki iş yerlerinde Arapça tabela kullanmalarına sert tepki gösterdi. Sakarya'ya misafir olarak gelen mültecilerin Arapça tabela asarak ne mesaj vermek istediklerini soran Alişan, “Burası Şam mı? Humus mu? Bağdat mı? Yoksa güzelim memleketimiz mi?” ifadelerini kullandı.

NE MESAJ VERİYORLAR?

Alişan, “Bizim esnaf ve sanatkarımız başka bir ülkeye misafir olarak gittiklerinde böyle bir tabela asar mı veya astırırlar mı? Vergisini, iş yeri kirasını, elektrik-su faturasını ödeyen, yanında çalıştırdığı elemana kendi ekmeğinden bölen esnaf ve sanatkarlarımız tüm bunlarla uğraşıp alın teri mücadelesi verirken, bu tabelayı asarak ne mesaj vermeye çalışıyorlar?” diye sordu.

EŞİT İMKÂN SAĞLANMALI

Zor şartlar altında çalışan esnaf ve sanatkarların yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Alişan, “Eğer serbest piyasa ekonomisi kurallarına herhangi bir aykırılık yok ise eşit şartlar ve eşit imkânlar sağlanmalıdır. Bu uğurda can-ı gönülden mücadele edeceğimizi, zor şartlar içerisinde dahi olsa devletimiz ve milletimiz adına hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen esnaf ve sanatkarlarımın yanında olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim” diyerek sözlerini noktaladı. Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim