Soğuk, “Biz kalkınma hesapları yaparken engellemek isteyenler hep oldu. Tabiri caizse bu kesimler Ferizli’yi ve ülkeyi sevmeyenler olarak nitelendirilebilirler. İddiaların boş ve asılsız olduğu delilleriyle ortaya döküldü. Algı yapanlar bir kez daha yenilmiştir” dedi.

Ferizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Ahmet Soğuk hakkında ortaya atılan iddiaların, müfettişlerin yaptığı araştırma sonucu bir bir çürüdüğü belirtildi. Soğuk hakkında ortaya atılan iddialardan birisi; Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yatırım yapmak isteyen KİLSAN isimli firma ile Soğuk’un temas kurduğu ve Ferizli OSB’deki kıdemini kullanarak KİLSAN firmasına teminat verip genişleme bölgesi içinde arsa toplattığı yönündeydi.

Soğuk’un talebi ile İçişleri Bakanlığından Mülkiye müfettişlerinin geldiği, yapılan araştırmaların sonucu olarak da bu iddianın asılsız çıktığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Soğuk, şöyle konuştu:

VAATLERİMİZ YÜZDE 90 GERÇEKLEŞTİ

“Yaklaşık 30 yıldır siyasetin içerisindeyim. İlçe başkanlığım dönemlerinde de Ferizli’nin eksiklerini takip ettim. En büyük eksiğimiz işsizlikti. Göreve geldiğim gün, yol haritamızı çizdik. Hem tarımda hem de sanayide kalkınan bir Ferizli için kollarımızı sıvadık. Tarım için Aşağı Sakarya Sulama Projesi’ni devreye sokuyoruz. Ferizli’nin 40 yıllık hayali olan bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Şüphesiz bu modern tarım uygulaması için bir ihtiyaçtı. Sanayide ise birinci OSB çalışmamızı yaptık. Şimdi ise genişletiyoruz. Yetmedi dedik ve ikinci OSB olan MEGA OSB çalışmasını başlattık. Çok şükür o da iyi bir noktaya geldi. Vaatlerimizi yüzde 90 gerçekleştirdik.”

FERİZLİ’Yİ VE ÜLKEYİ SEVMEYENLER

“Ancak biz iki koldan kalkınma hesapları yaparken, öte yandan engellemek isteyenler hep oldu. Olacak da… Tabiri caizse bu kesimler Ferizli’yi ve ülkeyi sevmeyenler olarak nitelendirilebilirler. Bunlar, OSB’leri engellemek için türlü türlü iddialarla ortaya çıktılar. Önce ‘tarımsal sahalar yok ediliyor’ dediler. Sonra KİLSAN firması ile OSB’lerden yer topluyorlar, rant sağlıyorlar dediler. Çirkince iddiaları ortaya atanlara şimdi soruyoruz? Talebimiz ile İçişleri bakanlığından gelen Mülkiye müfettişleri gerekli çalışmaları yaptılar. Sonucunda iddiaların boş ve asılsız olduğunu delilleriyle ortaya döktüler. Acaba vicdanınız ne diyecek?”

24 SAAT ÜRETİM YAPAN BİR FERİZLİ

“ABD’nin ekonomimize son taarruzu da göstermiştir ki üretim çok önemli. Biz de göreve geldiğimiz günden beri 24 saat üretim yapan bir Ferizli kurmaya çalışıyoruz. ‘Üretmek, üretmek, üretmek’ diyoruz. Bunu yaparken şer güçler de boş durmuyor. 7 düvel de bir araya gelse bunu engellemeyecekler. İlçemizde beş parmağın beşi kadar sayısı olmayanlar; sizler de engellemeyeceksiniz. KİLSAN firması ile yer topluyorlar diye algı yapanlar bir kez daha yenilmiştir. Mahcup olmuştur.”

HİZMET OKU YAYDAN ÇIKMIŞTIR

“Buradan değerli halkımıza sesleniyorum: Ferizli’nin önü açıktır. Hizmet oku bir kez yaydan çıkmıştır. OSB’leri ilçemize kazandıracağız. Bunu başaracağız. Hiçbir güç bunu engellemeyecektir. Bu sanayiler Ferizli’nin, Sakarya’nın ve ülkemizin kalkınmasında büyük rol üstlenecektir. Üç beş kişinin bir arada çalışmadığı ilçemizde yarınlarımızın geleceği çocuklarımıza yeni yeni iş kapıları açmaya devam edeceğiz.”

BURADA KAZANAN HALK OLACAK

“Bu OSB’ler 10 yıl zarfında ilçemizin nüfusunu en az 100 binlere taşıyacaktır. Şimdiden etkisini hep birlikte hissediyoruz. Yerlerde 3-5 kat artış olduğunu görüyoruz. Kaldı ki ikinci OSB ile bu artış daha da artacaktır. Halkımızın menfaatleri doğrultusunda hizmet üretmeye devam edeceğiz. Makamlar gelip geçicidir. Burada kazanan biri olacak ise o da siz değerli halkımız olacaktır.”

FUZULİ ŞEYLERLE UĞRAŞMASINLAR

“Buradan algı yapanlara da sesleniyoruz: Bıraksınlar fuzuli şeylerle uğraşmayı. Madem ilçemizin geleceğine bir taş bile koyamıyorsunuz bari susmayı denesinler. Yıkıcı değil yapıcı olsunlar. İftiralardan vazgeçsinler. Bu onları bir yerlere getirmez. Aksine küçük düşürür. Bizi ise kamçılar. Hizmet şevkimizi arttırır. Biz ilçemizin ve ülkemizin sanayi ile kalkınacağına inandık. Geleceğimizi hazırladığımız projelerle şahıslar değil halkımız kazanacaktır. Tüm engellemelerinize rağmen bu yönde ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Editör: TE Bilişim