Akyazı Kent Konseyi Gençlik ve Çocuk Meclisi ile Kadın Meclisi olağan genel kurul toplantısı Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde yapıldı.

Toplantıya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinden Kent Konseyi Başkanı Hasan Akcan, Altındere Çınarlık Spor Kulübü A. Hikmet Kurt , Prof Dr. Ahmet Tutar, Harunusta Spor Kulubü Alim Gül, Akyazı Kaymakamlığından Cengiz Bilgin ve Sabri Damar, Akyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün, İlçe Müftüsü İzzet Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Engelli Meclis Başkanı Handan Bilgiç, Spor Meclis Başkanı Sait Beşir ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Yasemin Özyiğit katıldı.

Toplantıya Gençlik ve Çocuk Meclisinden 24 kişi, Kadın Meclisinden 26 kişi katılarak çoğunluğun sağlanmasıyla, toplantıya başlandı. Toplantıda ilk olarak Basın Sorumlusu İrfan Kardeş açılış konuşması yapmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Gündemin 5. Maddesi olan Kent Konseyi Genel Sekreteri Yasemin Özyiğit Gençlik ve Çocuk Meclisi ile Kadın Meclisi hakkında konuşma yaptı. Özyiğit, “2017 yılı içinde Engelli ve Spor Meclisi yürütme kurulu oluşturulmuş olup, Gençlik ve Çocuk Meclisi ile Kadın Meclisi yürütme kurulu oluşturulacaktır. Gençlik Meclisinin amacının gençlerin bir çatı altında toplanarak kent yönetiminde aktif rol almalarını ve kendi sorunlarını açıkça ifade ederek çeşitli aktiviteler yapmalarını sağlamak. Yürütme Kurulu Üyeleri 1 Başkan ve 7 üyeden oluşarak görev süreleri 2 yıldır. Yürütme Kurulunun en az iki haftada bir toplanması gerekmektedir. Gençlik ve Çocuk Meclisinin amaçlarına uygun olacak şekilde çalışma grupları oluşturulması sağlanmalı ve meclis aktif olmalıdır. Kadın Meclisinin amacı kadının kent yaşamında düşüncelerini açıkça ifade edebilme projeler üretebilme kentsel yaşama katılımı sağlayan demokrasi platformudur. Kadın Meclisi Yürütme Kurulu 1 başkan ve 4 üye olmak üzere 5 kişiden oluşmaktadır. Görev süreleri 2 yıldır. En az ayda bir Yürütme Kurulu toplantısı yapılmalıdır. Kadın Meclis Başkanının görev yetkilerini kullanırken tüm üyelere karşı sorumlu olduğu ve onların düşüncelerini dikkate almalıdır. Proje ve etkinlik açısından çalışma gruplarının önemli olduğunu, kadın meclisi amaçlarına uygun olarak oluşturulması sağlanmalıdır. Örneğin Şiddete karşı çalışma grubu gibi” Diyerek 2017 yılı içinde Kent Konseyinin tüm meclis gruplarının tamamlanarak bundan sonraki süreçte aktif projeler yapılması sağlanacak olup, oluşturulacak meclislerin hayırlı olması temenni ederek gelen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Hasan Akcan ise konuşmasında, "Öncelikle burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Kent Konseyi olarak 2017 yılı bizim için meclislerin oluşturulma yılıdır. İlk olarak Engelli ve Spor Meclisini oluşturduk. Yılın son ayında inşallah Gençlik ve Kadın Meclisini oluşturacağız. Gençliklerin fikirleri bizim için önemli çünkü onlar bizim geleceğimiz. Güzel projelerde ve aktivitelerde bulunacağız inşallah. Kadınlarımız aileyi bir arada tutan çocuklarımızı yetiştiren en değerli varlıklarımızdır. Toplumun her alanında fikirlerini aktif bir şekilde sunmaları bizim için önemli. Kent Konseyi olarak Uyuşturucu ile mücadele bir somut adım atmaya çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmalar için ailelerimiz çok önemli. 2017 yılı Kent Konseyi oluşturulma yılı. 2018 yılında daha aktif ve güzel projelerde birlikte olacağız. Gençlik ve Çocuk Meclisi ile kadın Meclisine şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Divan Başkanı tarafından gündemin 7. maddesi olan Gençlik ve Çocuk Meclisinde gizli oylama ile şeçime geçildi. Yapılan seçim sonucunda Gençlik ve Çocuk Meclis Başkanı Sultan Murat Tosun, Üyeler Selin Güner, İpek Sevgili, Dilara Çetin, Mustafa Ünlü, Emre Coşkun, Burak Eren Sedef, Fırat Kasap oldu.

Divan Başkanı kapanış konuşması yaparak toplantı sona erdi.

Kaynak: iha