Olay GEYVE-Çengel mahallesinde faaliyet gösteren HES şantiyesinde üç adet akünün çalınması ihbarı üzerine Olay yerine giden jandarma olay yerinde bir araca ait kırık ön tampon parçası buldu. Jandarmanın yaptığı değerlendirme sonucu, hırsız olay yerine araç ile gelmiş, kaçarken aracı çarpması sonucu tamponunun bir parçasını düşürmüş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Daha sonra olay yerine çağrılan OYİT timlerinin olay yeri incelemesinde şüpheliye ait ayak izi tespit etmesi hırsıza giden yolda en büyük delil oldu.

Yapılan detaylı araştırma sonucu hırsızlığı yapan şüphelinin B.K. olduğu tespit edilerek şahıs kısa süre içerisinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

B.K. ya ait aracın incelenmesi sonucu kırık tamponun yerine konduğunda o araca ait olduğu, alınan ayak izinin de olay bölgesinden alınan ayakkabı izi ile şahsın giymiş olduğu ayakkabının birebir aynı olduğu tespit edilerek ayakkabı delil olarak muhafaza altına alındı.

Olayın şüphelisi B.K. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim