Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ulaşım alanında yeni bir çalışmayı daha hayata geçireceklerini açıkladı. Akıllı Kavşaklar Sistemleri Projesi ile kavşakları daha kullanışlı hale getireceklerinin altını çizen Başkan Zeki Toçoğlu, 3 Nisan Salı günü proje için ihaleye çıkacaklarını kaydetti.

Trafik anlık olarak izlenecek

Başkan Toçoğlu, “Şehir merkezinde yer alan 40 adet sinyalize kavşağı uzaktan bağlantı ile yöneteceğiz. Bu kavşaklardan 20 tanesini ise günümüz sinyalizasyon yönetiminin en iyi şekilde uygulandığı araç sayısını anlık ölçerek sinyal sürelerini otomatik olarak ayarlayacağız. Proje ile araç verileri de kent genelinde alınarak geleceğe dair planlamalar için önemli bir altlık oluşturacak. İnşallah 24 kavşağın görüntüsünü Trafik Kontrol Merkezi’nden anlık olarak izleyecek, ihtiyaç halinde yapacağımız müdahalelerle trafiğin rahatlamasını sağlayacağız” dedi.

Kavşaklarda daha akıcı trafik

Proje için 3 Nisan Salı günü ihaleye çıkacaklarını aktaran Başkan Toçoğlu, “Değişken Mesaj Sistemleri ile sürücüleri trafik yoğunluğu, trafik kazaları, hava ve yol durumu hakkında bilgilendirecek, verilen bilgiler doğrultusunda sürücüleri alternatif yollara yönlendirecek ve trafik akışını kontrol edeceğiz. Böylece bölgesel trafik yoğunluklarını azaltacağız. Yol ağlarımız daha etkin bir şekilde kullanılacak. Proje ile amacımız kavşaklardaki beklemeyi azaltarak trafiği daha akıcı hale getirmek. Böylelikle araçlar trafikte daha az bekleyecek ve çevre kirliliği en aza indirgenecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim