Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Adıgey Cumhuriyeti Başkanı Kumpil Murat’ı, 18-19 Şubat 2019 tarihlerinde Adıgey Cumhuriyeti’ne düzenlemiş olduğu ziyarette Kafkas İş adamları Derneği (KAFİAD) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile ortak bir program çerçevesinde Türkiye’ye davet etmişti.

Daveti kabul eden Cumhurbaşkanı Kumpil Murat ve beraberindeki üst düzey yöneticilerden oluşan heyet resmi temaslar için 23 Nisan 2019 tarihinde Ankara’ya gelecek. Bu kapsamda Ankara’da TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve  Çerkes milletvekillerinin yanı sıra Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği ile de görüşmeler yapılacak.

KÜLTÜR ŞÖLENİ

Adıgey Cumhuriyeti’nin dünyaca ünlü dans ve müzik grupları Nalmes ve İslamey 26 Nisan Cuma akşamı İstanbul’da sahne alacaklar.

Kültür Şöleni Çerkes Kültür Evi Derneği tarafından Beylikdüzü ilçesinde gerçekleştirilecek.

ADIGEY FEDERAL CUMHURİYETİ

Adıgey Federal Cumhuriyeti Çerkeslerin Anavatanıdır. Türkiye ile Rusya’nın 2019 yılını Kültür ve Turizm yılı ilan etmesi dolayısıyla Adıgey Cumhuriyeti de Türkiye ile Rusya arasında bir köprü görevi üstleniyor.

Rusya Federasyonu’nun Karadeniz’e açılan ticari kapısı olan Adıgey, ticaret, turizm, sanayi, kültür ve eğitim alanlarında iş birliği fırsatları da sunuyor.

Yaklaşık 300 sene süren savaşların ardından 1864 Çerkes Soykırım ve Sürgünüyle topraklarından sürülen Çerkesler’in dünyada en fazla nüfusunun yaşadığı ülke Türkiye.

Türkiye Çerkesleri, sürüldükleri topraklarla ve anavatandaki akrabaları ile bağlarını hiç koparmadı ve geliştirmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilişim