Şube Başkanı Aslıhan Ateş, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri savundu:

"Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin, yenilenme çalışması yaptığı Demokrasi Meydanında çalışmalar bitmiş görünüyor.

Bu proje ile ilgili olarak daha önce bize aktarılan bilgiler ışığında Atatürk Anıtının aynı şekilde kalacağını öğrenmiştik. Ancak yapılan yer değişikliği ve anıtın arkasındaki panelin de kaldırılması sonucu bina ve tabela kirliliği  Atatürk anıtına son derece olumsuz bir şekilde yansımıştır. Anıtın yerden yüksekliğinin de eskisi gibi olmadığı daha düşük bir seviyede olduğu görünmektedir. Dolayısıyla üzülerek görmekteyiz ki; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı , görüntü kirliliği içine boğulmuş ve bir meydan yenilenmesi çalışmasına feda edilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusudur.Bugün özgür, çağdaş ve demokratik bir ülkenin yöneticileri olarak koltuğunda oturan her siyasinin Mustafa Kemal’e vefa borcu vardır. 

Her medeni ülkede, o ülkenin tarihini anlatan heykel ve anıtlar büyük bir özenle ve dikkat çekecek bir estetikle yapılmakta ve korunmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk te bizim şanlı tarihimizin mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusudur. Bu sebepledir ki; O’na saygı ve minnetin bir ifadesi ve gelecek nesillere bir mesaj olarak Atatürk heykelleri ve ya anıtları son derece titiz çalışmalar gerektirmektedir. Kaldı ki; Atamızın eşsiz liderliğini kabul eden ve O’na büyük saygı duyan yabancı pek çok ülkede Atatürk heykelleri bahsettiğimiz titizlikte yapılmakta ve korunmaktadır. 

Bu projenin tanıtımı yapılırken, “meydanlar şehrin ruhunu yansıtır” deniyordu. Sakarya şehrimizin ruhu, Atasına olan saygısını bu şekilde mi gösterecek? 

Milli bayramlarda, Atamızı anma haftasında çocuklarını alıp törene gelen Sakaryalılar, tabela ve binaların içinde kaybolmuş bir Atatürk anıtında mı tören yapacaklar? 

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, sayın belediye başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyor, vatandaşlarımızdan da gelen tepkileri dikkate alarak, anıtın eski yerine konulması, arka panel ve anıt yüksekliğinin eskisi gibi olmasını talep ediyoruz."

Editör: TE Bilişim