Suç duyurusunun ardından adliye binası önünde bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Aslıhan Ateş, “Öteden beri zaman zaman bu tarz saldırıları ne yazık ki görmekteyiz. Pek çok il ve ye ilçemizde Atatürk büstlerinin basit gerekçelerle kaldırılması, Atatürk’ün kendisine, ailesine ve onun manevi hatıralarına yapılan dayanağı olmayan haksız ithamlar ve hakarete varan saldırılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çok büyük bir çoğunluğunu incitmektedir. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kurtarıcısıdır. O’na yapılan saldırı, vatanını ve milletini gönülden seven tüm milletimize yapılmış demektir” dedi

SUÇ DUYURUSU

Ateş, “Daha evvelde benzeri yapılan bu saldırılara gereken hukuki cezalar verilmemiş olacak ki; bu durumdan cesaret alan bazı kendini bilmezler alçakça hakaret ve saldırılarını arttırmaktadır.

Ancak Türk Milleti’nin Ata’sına ve Bayrağına bağlı cesur evlatları bu saldırıları bertaraf etmeye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Olayın olduğu gün eli baltalı saldırgana ilk müdahaleyi yapan o cesur kardeşimize de bir kez daha teşekkürü bir borç biliriz.ADD Sakarya Şubesi olarak, bu olayla ilgili savcılığa suç duyurumuzu verdiğimizi de sizlerle paylaşmak istedik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim