LÖSEV İyilik Tırı, LÖSEV’e kayıtlı Sakaryalı 40 hasta ve aileleriyle Atatürk Bulvarı’nda buluşarak; kuru gıda, et ürünleri, giysi, temizlik malzemeleri, oyuncak gibi yüzlerce farklı desteğin yer aldığı yardımları yerine ulaştırdı. Etkinlik kapsamında Adapazarı’na gelen LÖSEV İstanbul Ofisi Halkla İlişkiler Sorumlusu Çiğdem Aykut, Anadolu’yu gezen İyilik Tırı’nın Marmara Bölgesi’ndeki ilk durağının Sakarya olduğunu ve 9 gün boyunca Marmara’yı gezeceklerini söyledi.

AÇIK BİR PAZAR GİBİ

Aykut, “Bu tırdan, lösemili çocuklar ve aileleri gelip ihtiyaçlarını bire bir alıyorlar. Burasını açık bir pazar gibi düşünebilirsiniz. Kıyafet, oyuncak, istediği her şeyi alabiliyor. En son da Ramazan dolaysıyla hazırlanmış kuru gıda paketlerini alıyorlar ve eve gidiyorlar. Bu tır, hem Ramazan’da hem kurbanda düzenli gruplar halinde illerde konumlandırılıyor, ailelere bir bir yardımları ulaştırılıyor” diye konuştu.

VATANDAŞLAR DA YARDIM ETTİ

Adapazarı’nda kendilerine kayıtlı 40 aileye yardım dağıtımını yaptıktan sonra Kocaeli’ne, oradan da İstanbul’a geçeceklerini kaydeden Aykut, tırın bir sonraki durağınınsa Edirne olduğunu ifade etti. Aykut, “Burada LÖSEV’e kuru gıda getirip teslim edenler oldu. Para yardımı yapmak isteyenler, kumbaraya atarak yardımı gerçekleştirdiler. Biz de bunları tutanak altına alarak kabul ettik” dedi.

ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

LÖSEV İyilik Tırı, Türk halkının bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. LÖSEV Yardım Tırı’nda kıyafetten temizlik malzemesine, kuru gıdadan et ürünlerine, mobilyadan bisiklete kadar çocuklar ve aileler tüm ihtiyaçlarını özgürce seçebiliyor. Tırda; çocuklarla resim çizme etkinliği gerçekleştirildi ve çizgi film kahramanlarının kıyafetlerini giyen göreviler, çocukları mutlu etmek için çalıştı. Ramazan paketi olarak; acil yardım paketi, orta aile paketi, büyük aile paketi, mutlu aile paketi ve sevgi dolu geniş aile paketi şeklinde ailelere teslim edildi.

Editör: TE Bilişim