Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nce ihale yoluyla satın alınan 1 milyon çiçeğin ekimine hafta sonunda başlandı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yerel seçimler sırasındaki eleştiriler nedeniyle ara verilen çiçek ekimine hafta sonunda başladı. Pank ve bahçelerin yanı sıra refüjlerde oluşturulan yeşil alanlara dikilen çiçeklerle kentin havası da değişmeye başladı. Hatırlanacağı gibi Büyükşehir Belediyesi yerel seçimlerden 15 gün önce 990 bin adet çiçek alımı için ihlaleye çıkmış ve bu ihale muhaletefetin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Koliptarafından savurganlık olarak nitelendirilmişti.

KOLİP NE DEMİŞTİ

Şehrin önceliklerinin farkında olduklarını ve tüm çalışmalarında kaynakların doğru kullanımı için savurganlığın önüne geçeceklerini belirten Cihan Kolip, 15 Mart gerçekleştirilen ihaleyle ilgili şunları söylemişti: “İlçelerimizde, köylerimizde insanlarımız yol beklerken, asfalt beklerken, siz şehir merkezine dikmek için 1 milyonun üzerinde, 2 ayda solacak çiçek alacaksınız. Bu kadar borcumuz var ken ve daha önemli konularda ihtiyaç varken 2 ayda solacak çiçeğe para veriyoruz. Bunu kabul edemeyiz. Ve göreve gelirsek, bu ihaleyi iptal edeceğiz. Bunu şimdiden duyurmak istiyorum.”

Büyükşehir Blediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiperinin ekimini yaptığı kısa ömürlü çiçekler eleştirilmiş, daha uzun ömürlü bitkiler kullanılması önerilmişti. 

Editör: TE Bilişim