Değerli Başkan; biliyoruz ki, ülke büyük badirelerden geçti ve geçiyor. Yanılarak neler yapılmış? Yanlıştan dönmek erdemi samimiyse sorun olmuyor. 

Biz de, Adapazarı Garı’na bir daha tren gelemeyecek bir yanlış yaptıysak, o yanlıştan dönülecek bedelin ödenmesini hep birlikte hoş görmeye hazırız. 

SASTOP’a minnettarım; Tren Adapazarı Garı’na gelsin diye yüz binlerce imza  verildi. Şehir rıza verdi. İşin içinde, arkasında eğer başka müdahiller varsa bile;

Bu Şehre Tren Gelmezse Boyun Borcu Şehr’emini’nin olacak!

                                                                **

AK Parti de O Trenin boyun borcunu tüm siyasi tarih zamanlarında taşıyacak!

O Tren 118 YIL ÖNCE, 2 Haziran 1899’de, Sultan Abdülhamit Saltanattayken bu şehre gelmiş. Bu gün Saltanatta oturan hiç kimse de artık Trene binmez, biliriz.

AK Parti hem, “ Biz hor görülen halkın partisiyiz!” diyecek, hem de sadece öğrencinin ve dar gelirli halkın bineceği O Treni bu şehre çok görecek; olmaz!              

                                                                ** 

Sakın bir Allah kulu, “ Hemzemin geçitler şehir trafiğini aksatır!” lafını da etmesin! ADARAY yıllardır ne kadar aksattıysa ancak o kadar trafik aksar!

Ki; 5 gün ADARAY’ı kaldırın test edin; ADARAY varken ne kadar aksıyor; ADARAY yokken trafik çok mu rahatlıyor. Oralar şehir merkezi, çözüm ancak bu kadar.

Çözseniz; hemzeminleri kaldırın, Çark Caddesi ve tüm kavşaklar kötürüm olur. Denemesi bedava! O Hemzeminler Trafiğin Çözüm Filtresi : -)

                                                                **

 Hemzeminlerin Güvenliği ise dert değil; ADARAY’da dert olmadı! Arabayla şehir Merkezine giren ya hemzeminlerde 3-5 dk. bekler; ya da Merkeze girmez!

                                          İZMİT RAYLI SİSTEMİ

                        KADIKÖY-KARTAL METROSUNA UZATILIYOR : -)

Sabiha Gökçen Havaalanı’na Belediye Otobüsü Seferi koyan AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi beni çatlatmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir, Maşukiyelileri Yanık Dereye kadar büyük ve çok modern belediye otobüsleri ile getirip, götürüyor; ben de Kırkpınar’da çatlıyorum : -)

                                                                **

Bu Kocaeli Büyükşehir galiba bana kafayı fena taktı : -)

İzmit Otogarı’ndan binip, tüm şehri içinden boydan boya geçip, taa Seka Park içine kadar gittiğim; AKÇARAY Metrosunu, Gebze’ye kadar uzatacakmış.

İstanbul Büyükşehir ile entegre çalışmalara başlanmış. İzmit Metrosu’nun    Gebze’ye kadar uzatılma projesi zaten vardı. Hat yapımı 2018’de başlıyormuş. 

Kocaeli Otogarı’ndan başlayan Kocaeli Raylı Sistemi; Tuzla ve Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzanarak; Kadıköy Metrosu ’na bağlanacakmış!

İzmitliler, Kadıköy İskelesi’nden Vapura binmeyi; Kocaeli Üniversitesi de tabii o zaman uluslar arası olmayı kotaracak : -)

                                                              **

“ Biz 1965-1970 yıllarında Atatürk Bulvarı’ndan trene biner, Haydarpaşa Tren İstasyonunda iner, Vapura binerdik!” diye yazarken;

O günleri bilmeyen Günün Siyasileri yine, “ adam fitne!”  demiş olabilir. Hadi, şimdi Onlar İzmit Raylı Sistemi’ni buyursunlar tartışmaya açsınlar!  

Buyurun; Şehri hala Siz yönetiyorsunuz; O Muhteşem Trenimiz halka gelsin!     

İzmitli gençler, esnaf ve öğrenciler sabah trene şehir içinde binecek; Kadıköy Rıhtımı’nda vapura geçecek! Yeminle, O günü görmek için yaşamak isterim.

                                KARASU’YA 10 BİN KİŞİLİK İŞ KAPISI : -)

Karasu Halkı’nın, “ temiz kalpli !” anlamında SAF olduğuna inanırım.  Karasu halkını,“ enayi !” anlamında SAF zannedenler, bir gün bedelini ağır ödeyebilir.

                                                               **  

Siyaseten güçlü Amcama, birileri, “ BMC gelsin, Yerli Üretim Zırhlı Araçları Karasu’da yapsın!” diye kapılar açmış. BMC’de olur demiş.

Geçen hafta da gelip Yer İncelemesi yapılmış. Sakarya’dan geniş katılımcı bir Yöneten heyet de hazır bulunmuş.

Türkiye Savunma Sanayisi’nin ihtiyacı olan Stratejik Üretimler O fabrikalarda yapılacakmış. Yüzde yüz Milli Üretim öngörülüyormuş; bunlar güzel.

Yüzde 100 Milli Uzaktan Kumanda Sistemlerimizi hızla geliştiriyoruz. Kuşkusuz işin en güzel yanı bu. Olsun, yeter ki hayata geçtiğini görelim!..

                                                             ** 

Şu, “ 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI !” uçurtmalarına siyaset neden ihtiyaç duyar ve çanak tutar, işte bunu anlamak zor. Valla, oy da alabiliyor!

Karasulu yıllardır defalarca ne ayıplı manşet sözlerle umutlandırıldı; bakın:

“ Karasu Serbest Bölgesi 100 bin kişiye iş kapısı! Tersaneler Şehri Karasu ! Karasu’ya Tren geliyor! Sakarya Nehri Taşımacılık Projesi ile Karasu dünyaya açılıyor!” Bir teki bile hayata geçebildi mi?

Karasululara hep ayıplı hayaller satıldı! Bir tek hepimizin zorlaması ile Karasu Limanı açılır gibi oldu. İşte, “ 10 Bin kişiye iş kapısı!” na çok itirazım var!

İlk İnşaat başlar, kalifiye çalışanlar dışarıdan gelir. Kimi işlerden Karasulu da kazanır, o kadar! Siz asıl Karasulu gençlere O Projeye uygun İş Eğitimi başlatın!

Siz yatırımdan “ 10 bin istihdam!” diyecek kadar eminseniz; Stratejik Savunma Sistemleri Üretimi’ne uygun TEMATİK LİSE ve Mühendislikleri başlatın!