Mecliste gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Evren Çakırsoy, “2017 yılının son aylarında yaşanan Kudüs gerginliğinde Türkiye’nin dünyaya İslam aleminin en sağlam kalesi benim mesajı vermiştir. Bu mesajın dünyaya verilmesinde emeği geçen ve vesile olan ülke büyüklerimizden Allah razı olsun diyorum”dedi.

“Alandüzü’ne aile sağlığı merkezi”

Özel okullarda ihtiyaç patlamasından dolayı Mecliste İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Tepekum Mahallesi’nde Özel Eğitim Tesisi Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği onama yetkisi Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verildi. Gündem maddelerinde eyer alan Alandüzü Mahallesi’nde Aile Sağlık Merkezi yapılması için Sakarya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’ne 20 yıla kadar bedelsiz tahsis edilmesi için Belediye Başkanı ve belediye encümenine yetki verildi.

“Denetim komisyonu”

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan kültür merkezi hariç diğer bölümlerinin bir bütün halinde işletme hakkının 10 yıllığına Devlet İhale Kanunu hükümleri dahilinde kiraya verilebilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye encümenine yetki verildi. Mecliste 16 maddede yer alan Denetim Komisyonu üye seçimi yapıldı. Denetim Komisyonuna Hakan Candemir, Murat Yetkiner, Orhan Gümüş, Evren Çakırsoy ve MHP’li Erhan Acar seçildi.

“Şirket kurulacak”

MHP’li meclis üyesi Erkal Etçioğlu’nun Temizlik İşlerindeki personeli kadro konusundaki çalışma akıbetini sorması üzerine Başkan Dişli, “Arkadaşlarımız şuan Ankara’da konuyla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Belediye bünyesinde şirket kurularak, personel oraya geçiş yapacak. Şu anda özel şirketler kontrolünde olan çalışanlar belediyenin kontrolünde olacak. Her şey mevzuata uygun olarak yapılacak” dedi.

Kaynak: iha