Yıllar süren mücadelenin ardından yerel seçimler öncesi yeniden merkeze gelmeye başlayan Ada Treni, İstanbul’a ulaşımda yeniden bir numara olma yolunda. İlk başta kimi çevrelerce ‘nostalji’ olarak yorumlanan ilgi, ekonomik gerekçelerle de günden güne artıyor. Özellikle otobüsle ulaşım fiyatlarının kısa sürede ciddi bir artış göstermesiyle Ada Treni, bir numaralı alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

OTOBÜS ÜCRETLERİ

Sakarya Büyükşehir Terminali’nden otobüsle İstanbul’a gitmek isteyen bir yolcu, firmaların ortalama fiyatlarına göre, en az 35 lirayı gözden çıkarmak zorunda. Tabii bu fiyat da yolcunun terminale firmaların servisleriyle geldiği varsayılırsa… Aksi takdirde terminale ulaşım için dolmuş, otobüs veya taksi kullanan bir yolcu için bu meblağ daha da artıyor.

FİYATI YARI YARIYA

Otobüs firmaları, Adapazarı-Harem arası seferlerine ortalama olarak 35 lira fiyat biçmiş durumda. Adapazarı-Esenler arası fiyatlar ise 50 liraya kadar çıkıyor. Ada Treni’nde Adapazarı-Pendik arası seferlerde ise 9 ila 17 buçuk lira arası fiyat listeleniyor. Gidiş-dönüş biletleri ise yalnızca 30 lira. Yani Ada Treni’nin gidiş-dönüş fiyatı, otobüsle ulaşımın tek yönüne dahi yetmiyor. Hal böyle olunca Adapazarı Tren Garı’nda bilet kuyruğu oluşmaya başlıyor.

SÜRE VE SEFER SAYISI

Yolculuk süresi olarak da Ada Treni otobüsten çok farklı değil. Samandıra Tesislerine ya da Harem’e otobüsle 1 saat 45 dakika ile 2 saat arasında yolculuk süresi öngörülürken Ada Treni’yle Pendik’e varış da aşağı yukarı aynı süreye denk geliyor. Sefer sayılarında ise Ada Treni, en az sefer yapan otobüs firmasının bile üçte birini geçemiyor. Vatandaşın beklentisi ise günde 5 olan sefer sayısının bir an önce yükseltilmesi… İrem KARABACAK

Editör: TE Bilişim